2015. június 16., kedd

BattleLore:Command - játék iPadre

"Egy pillanatra úgy tűnt, csillapodik az öldöklés. De visszatért Uthuk Y'llan, és olyan erősnek tűnt, mint addig még soha. Viharként romba döntötte Terrinoth-ot, legyilkolta az embereinket és elpusztította földjeiket. És vérszomjas démonhadai élén most itt áll kapuink előtt. Parancsok, benned minden reményünk! Csak te vagy képes a felébreszteni az Északi Szörnyeket és győzelemre vezetni seregeinket. Utolsó esély Terrinoth megmentésére. Le kell győznöd Uthuk Y'llant!"

E világos szavakat a BattleLore:Command introja vágja arcunkba, feltéve, hogy 9,99€-ért letöltöttük a játékot az iPadünkre. Bár magam nem játszottam (nekem az ilyen játék nem esetem), de számos iPades blog az ajánlott játékok közé sorolja e művet, jó ár/érték arányt jelezve. A játékban két szerep vár rád, lehetsz a megmentő nemes Dagan Lord vagy a már említett rémes Uthuk Y'llan. A játékot játszhatod iPad ellen vagy a neten át ember ellen. A játék szépségét a harctér körbeforgathatósága adja.

Barbár behatolás, brutális bajvívás
Évszázadokon át a Terrinoth szomszédságában levő sivatagos pusztaságban biosz-kémia szakon fejlesztett Uthuk Y'llan, hogy emberfelettit hozzon létre. (A Gonosz Almalap értesülése szerint kézikönyvként sűrűn forgatta Mary Shelley: Frankenstein c. művét.) Erőfeszítését siker koronázta, serege nem csak összeállt, de beszántotta a békés madárcsicsegéses Terrinoth tartományt. A BattleLore:Command játékban ránk Dagan szerepét osztották, feladatunk kiverni a betolakodót. Húsz küldetést kell teljesíteni, hol síkságban hol kis városban vagy ősi romok közt küzdve. Küldetéseink változatosak, hol ártatlan szüzeket kell megmenteni, máskor egy bástyát kell megvédeni. De nem az életünk árán, mert abból csak egy van.
Ahogy gyűrjük az ellent, úgy növekszik a seregünk. Az első küldetések után íjászok, kardosok és más népek csatlakoznak (hiába no, a nyerteshez húz mindenki), még könnyű lovasságunk is akad. Ezek a csapattestek persze viccesen hatnak a hatalmas szárnyas ragadozók mellett, mert ők is jönnek. És végül az adu ász Északi Szörnyek is velünk lesznek.
Amikor más embertársunkkal vetekszünk, akkor is szintenként haladunk előre, újabb és újabb öldöklő brigádok állnak mellénk. Így meglephetjük az ellenfelet, amikor váratlanul köpönyegünk alól előrántjuk Frederic bárót vagy kis harcias, vérszomjas hugát, Malaana-t. De meglephet ellenfelünk is, amikor váratlanul köpönyege alól előrántja Frederic bárót vagy kis harcias, vérszomjas hugát, Malaana-t.
Ha nagyon nyerni szeretnénk, akkor további 2,99€-ért sáskahadat vehetünk. Pár érdekes nevű csapat mellett további öt térképet is vásárolunk, ahol üthetjük Uthuk Y'llant, már csak a nehezen gépelhető neve miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése