2015. július 31., péntek

Négy népszerű app utazóknak

Bár a nyárnak már csak a harmada van hátra, de utazni bármikor lehet. Ezért mutatjuk be a négy legnépszerűbb iOS utazási alkalmazást. Az értékelést, mérést Amerikában végezte a Fortune magazin, az elérhető maximális pontszám száz volt.

Booking.com (86% - szerint nélkülözhetetlen, ingyenes)

A szállás-foglalást intéző Booking.com már régi lakója az iPademnek, sőt, az iPhone-omra még az iPad megvétele előtt került fel. A csilió szállást ismerő alkalmazással adott helyszínen, adott területen kereshetünk szállást magunknak és társainknak. A keresés szűkíthető csillagra, árra, minőségre, kutyára, wifire, parkolóra - szinte bármire. Saját tapasztalatom alapján a "buking"-on foglalt szállás ára szinte mindig olcsóbb, mint a szálláshely közvetlen szájtján át - a szinte két százalék volt. Éves átlagban ötnél több foglalással a hátam mögött soha nem volt rosszabb szobám, szobánk, mint amit az app ígért.
A foglalással egyszer volt gond, amikor a Raiffeisen kártyát a fogadó hotel "gyanús"-nak minősítette - a Raiffeisen szerint. Valójában a debit kártya nem tetszett nekik, a credit igen.
Ha nem utazunk, csak tervezünk vagy álmodunk - vagy ismerős csili-vili Facebook postja kapcsán kíváncsiak vagyunk, mennyit is költ -, akkor is jó a Booking.com. Amelynek, neve mutatja, weblapja is létezik.

Kayak (79%, 0,99€)

Ezt az app-ot nem használom, de most letöltöttem és tetszik. A Kayak összetett utazás-szervező, segítségével szállást foglalhatunk (vicces módon a Kayak ebben a booking.com-mal is együtt működik), repülőjegyet kereshetünk vagy autót bérelhetünk - azaz mindent egy helyen. Amiért az amerikaiaknál ilyen kedvelt, az a felhasználóbarát- és a jól irányítható kereső felülete.

TripAdvisor (78%, ingyenes)

"A világ bármelyik pontjára is utazunk, érdemes a helyet előbb a TripAdvisorral felkeresni - bár ez a trip nem az a trip, de érdemes, ha mondom! Megfelelően ránagyítva a Google-térképre, a TripAdvisor máris sorolja a szálláshelyeket, látnivalókat és éttermeket. Egy nagyobb városban számtalan található mindhárom kategóriából, így mindegyik szűrhető, érdeklődésünknek vagy pénztárcánknak megfelelően.
A szállások közül megválaszthatjuk, hogy hány csillagos, milyen árfekvésű, milyen extra-szolgáltatást kínáló legyen, a látnivalókat korlátozhatjuk a bevásárló-központokra vagy a múzeumokra. És ha fáradtan, mi több, éhesen enni szeretnénk, akkor sorjáznak az éttermek típus és ár szerint szűkítve."
- írtam róla régebben. (A régi cikk képeit meg megette a Starking iCentre-évé válása...)

TripIt (76%, 0,99€)

Mivel nem használom, így igazán nincs mit írnom róla azontúl, hogy tudása hasonló a másik három alkalmazással. Ha még nem lennék skyscanner és booking használó, akkor biztos végig zongoráznám ezeket az appokat, hogy melyik fekszik jól iPhone-on és melyik iPaden.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése