2015. július 23., csütörtök

iOS X használat meg a Watch

Igen, a nyári meleg. A cím helyesen: OS X és iOS használat. Megnéztem három Google-lel mért oldalam - Almalap, MacAcademia / mAcademia és ez a blog - látogatói milyen oprendszert használnak. Az Almalap a 15 éven át megjelent nyomtatott Maces lapunk net-maradványa, remek időutazás. A mAcademia a jelenlegi vállalkozásunkat bemutató szájt, a blog meg az Almalap utódja, amúgy innen is a neve: Almalapmintblog.

OS X és iOS használat
Bődületes meglepetés nincs. Az OS X esetén már két százaléknyi bátor és úttörő a jelenleg béta fejlesztői fázisban levő El Captaint használja, a nagy többség az épp aktuális Yosemite-ot. A 80 százalékos eredménynek leginkább az Apple örülhet, az aránylag egységes oprendszer használat esetén még kevésbé kell figyelni a korábbiakkal való kompatibilitásra.
Az iOS esetén ennyire nem egységes a felhasználói tábor. Természetesen itt is van két százalék, aki a majd bemutatandó 9.0-t használj. A 8.4 és a 8.3 használók aránya majdnem megegyezik. Mi lehet az oka, hogy a Macesek inkább frissítenek, mint az iOS-esek? Talán a Maces megszokás, rutin. A Mac használók hozzászoktak, hogy érdemes a legújabb rendszerre váltani - bár mindig megy a fújolás és fikázás. Az iOS felhasználók már nem annyira Apple- vagy Jobs-fesiszták, nekik az iOS eszköz csak egy a kütyük közül.

Watch
És, legyünk őszinték, Watch nélkül a 8.4 semmi újat sem ad. Ha már óra. Két érdekes (és megbízhatónak tartó) elemzést olvastam. Az egyik felveti, hogy az Apple az óra kapcsán nem adott ki diadal-jelentéseket: "egy óra alatt sokezermilliárd eladott darab", "ennyit még a világtörténelemben ilyen gyorsan soha semmiből". Ez az elemzés szerint a rajongói vásárló roham lecsengett, ezért is mutatott be az Apple új óra-hirdetéseket. Szerintük az óra ugyan nem bukott meg, de biztos nem kerül fel a polcra az Apple II, a Macintosh, az iPod, az iPhone és az iPad mellé.
A másik elemzés azt próbálja bizonyítani, hogy az Apple gondos munkát végez az óra kapcsán, kiadtak egy épp használható verziót és most lesik, ki mire jut. Melyik cég mit fejleszt hozzá. Mire használják. Az összes vevő valójában piackutató, béta-tesztelő. És majd a következő, de még inkább a jövő karácsonyi modell lesz az az óra, amire az első Apple Watchként emlékszünk vissza.

Ennyit a látogatottsági adatokról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése