2015. július 2., csütörtök

Zseniális USB kábel és megosztó

"Hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe!" - ugye ismerős a mondat? Az Infinite USB láttán joggal hagyja el szánkat. Az új egyetlen USB portos MacBook miatt különösen hasznos az ötösével csomagolt USB kábel és megosztó. Minden elem valójában a bejövő egyetlen USB-t két USB kapuvá alakítja. Ahogy azt egyetemen oly szép példákkal magyarázták: kaszkádosítva az elemet - azaz a következő az előző egyik USB-jéhez csatlakozik. Nagy ötlet? Az!


Amire persze nem árt odafigyelni, az az, hogy az USB-n adott esetben nem csak adatot visz át, de tápot, töltést is nyújt, gondoljunk csak az iOS eszközökre. Az USB táp képessége véges, lehet, hogy öt vagy ezer iPhone-t is rá tudok aggatni egyetlen MacBook egyetlen USB kapujára, de semmi sem garantálja, hogy az USB-n át elég elektron vándorol ennyi eszköz, ennyi fogyasztó ellátásához. És figyeljünk arra is, hogy USB-ből ne építsük hurkot. Nem lesz benne örömünk.

És bónuszként a cég neve: Infinite USB. Az Apple székháza az Infinite Loopon áll. Az Infinite Loop-t magyarra végtelen ciklusnak fordítjuk, ami egy programozói kifejezés. A "gyere be a szobába, menj ki a szobából és most kezd előről!"-nek felel meg, aki a fenti utasítást végrehajtja, az élete végéig ki-be járkál, végtelen ciklusba került. Program esetén a program elszáll, nem reagál - alma menü > kényszerített kilépés. Az Infinite USB-ben így van némi tisztelgés, kacsintás az Apple felé, ugyanakkor az USB kábelük önmagába záródó, nincs vége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése