2016. június 28., kedd

Olvasnivaló > Figyelő > Kürti interjú

Szirmai S. Péter készített a Figyelőben interjút Kürti Sándorral és ez már önmagában olvasást kíván. Az Apple alapítóját is említve beszél a meghatározó, kedvenc könyveiről a Kürt alapítója.
A cikkben emlegetett Peter Druckernek számos könyve jelent meg magyarul. A kilencvenes évek elején olvastam tőle a következő történetet, amelyre - persze - már nem emlékszem pontosan, de.
Kezdő vállalkozóként boríték-gyártásba, nyomtatásba fogott - tényleg nem egy mai eset. Az egyik ismerőse, aki egy karitatív szervezetet vezetett, látva a kezdeti alacsony fordulószámon pörgő üzletmenetet, rendelt tőle egy nagyobb tételt. Ez megadta a kezdő lökést az új vállalkozásnak. Éveken át rendre megjött a szervezet megrendelése, a boríték biznisz száguldott. Aztán az egyik évben elmaradt a boríték-rendelés. Hősünk fel is kereste az ismerősét, aki elmondta, hogy nem volt véletlen az első rendelés, inkább segítő szándék volt. A második és sokadik annak szólt, hogy tényleg jó minőségű volt a munka. Az elmaradás oka pedig, hogy igazából már nem használnak annyi borítékot, amennyit érdemes rendelni és a vállalkozás nem is szorul rá ilyen segítségre.
(Na jó, vagy a Hatékony vezető-ben, vagy az Innováció és vállalkozás-ban olvastam, utóbbi is nagyon jó kicsit elvont címe ellenére.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése