2018. október 26., péntek

London, Apple Expo, egy alu tömbből faragott MBP – tíz éve írt az Almalap

Tíz éve Londonba utaztunk az Apple Expo-ra (képek lentebb). A kiállítás csalódás volt, a Regent streeti Apple Store viszont kánaán (képek a cikkben). A hónap videóján az Apple bemutatja, hogy marják ki egyetlen alumínium tömbből az új MacBook Pro-t (videó beágyazva lejjebb).


Így készül a Macintosh
Végy egy alumínium tömböt, ami kis hazánkban nem is feladat, hiszen hajdanán mi voltunk a timföldgyártás és alumínium készítés világbajnokai, a 30 feletti korosztály máig emlegeti a földrajz atlasz vonatkozó térképét. (Link, ha nem lenne a videó elérhető)


Creative Expo, 2008, London
Creative Expo, 2008, LondonA kiállított Macek jó része kölcsönzött gép volt, Londonban több ezer(!) Macet lehet bérbe venni, a kiállítás ellenére az egyik cég honlapján ez a szám állt.Creative Expo, 2008, LondonÍgy nézett ki az egyik helyi Linux cég standja. A Mac Live Expo tárkiállítása volt a Linux Live Expo, az egész fedőneve Creative Pro Expo. Háááát...Creative Expo, 2008, LondonMagazinból nincs hiány, az angol nyelv a világ nyelv, bár a kínai erőst feljövőben van. Noha erősen csábított az előfizetésért kapható póló, erős maradtam.Creative Expo, 2008, LondonA legnépszerűbb előadás a Photoshop CS4 pluginjeit bemutató volt. A stand körül is álltak az érdeklődők. A kiállítási kedvezménnyel is sokan éltek.Creative Expo, 2008, LondonAz iomega sem ma kezdte, Mac Pro külalakú merevlemezei és merevlemez házai igazi Maces fílinget árasztanak. Creative Expo, 2008, LondonVideósoknak terabájt hegyek. 256TB kapacitás felett áll az iMac, nem csak fizikai értelemben. A gigabites, fénykábeles háttértár a videósokra várt.Creative Expo, 2008, LondonKivonult a Canon néhány csillagvizsgálatra is alkal-mas optikával. Derültséget okozott az Almalap, amikor hat éves, két megapixeles gépével fotózta őket.Creative Expo, 2008, LondonA Wacom tábla mindig talál lelkes nézőt, persze ehhez az is kell, hogy a tábla mellett megfelelő kézügyességű grafikus álljon. Itt állt.Creative Expo, 2008, LondonValamiért fokozottan kíváncsiak voltunk a szakkönyv kínálatra. A kínálat széles, a könyvek beltartalma sekély, áruk viszont magas, nagyjából tízezer forint.Creative Expo, 2008, LondonSok oktató cég is kiállított, íme az egyik telepített osztályterem. Az egynapos Photoshop kurzus ára 125 000 forint. Az iMac is tükröződik.Creative Expo, 2008, LondonA legnagyobb kiállító az Adobe volt, de mi nem vártuk ki, hogy angolul is meghallgassuk, mit tud az új CS4, hiszen ezt már Budapesten megtudtuk.

Regent Street, Apple Store
Fél három felé megérkeztem a Regent streeti Apple Store-hoz és megvilágosodtam.

Az új MacBook Pro
Az új MacBook és MacBook  Pro az iMac hasonmása, csak sokkal könnyebb Az Apple megújította a hordozható gépeit, a MacBook és MacBook Pro külsőleg az iMachez és a MacBook Airhez vált hasonlóvá. A hordozható gépekbe grafikus kártyák kerültek az Inteles grafikus processzorok helyére. Az Apple LED Display kijelzői, amelyek csak az Apple hordozható gépeivel használhatók, külalakban besimulnak az Apple alumínium és üveg sorozatába.

MacBook Pro megmérve
A szép külső mögött rejlő teljesítmény az, ami miatt mi igazán tudunk szeretni egy Macet. Leginkább a Mac grafikus tudására voltunk kíváncsiak, hiszen az Apple végre lecserélte az Intel 950-es grafikus prociját az nVidia két valódi grafikus processzorára. Hogy értsük, a régi MacBook alkalmatlan volt arra, hogy vad játékokat nyomjunk.

MacBook Pro felhasználóként
Sok gyártónál azt kell feltételeznünk, hogy az akkumulátor egy feltöltéssel való használati idejét úgy mérik, hogy bekapcsolják a gépet, leállítanak rajta minden szolgáltatást, lekapcsolják a képernyőt és a gép közelébe sem mennek az elkövetkező órákban. Aztán az így kapott érték kerül be az adatlapra. De ki venne fél millió forintért egy számítógépet, amit érintetlenül nem használna addig, amíg az akkumulátora le nem merül?

Kingston, a memória-király
Az első lépcső a memória lapka gyártás, amely pontosan olyan, mint a processzor gyártás, szép nagy kerek szilícium lemezből apró chipeket gyártanak. A Kingston tavaly például vagy negyvenezer terrabájtnyi memóriát vett. Mit kezd a Kingston ennyi memóriával? Szépen betokozza, majd a saját, vagy a megrendelője neve alatt forgalomba hozza.

Photoshop CS4
A Photoshop a CS programcsomag zászlóshajója, elvárható hogy ennek felülete, munkafolyamatának logikája legyen irányadó, és a legfejlettebb. Ez eddig így is volt, a többi programot nagyjából hasonlóvá szabták a korábbi verziókban is. A Photoshop felülete most tovább fejlődött, a képek között tabok (fülek) segítségével tudunk kapcsolgatni.

Rövid hírek
Kerek alma :: Mac negyedév :: Zsé :: HóLeó :: Zöld alma

iPod, iPhone apró hírek
iPhone :: MobileMe iPhone-ról? :: Hogyan lehet iPhone-ról MobileMe-re képet feltölteni? :: Beatles és iPod :: A státusz szimbólum, a való és a virtualitás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése