2018. október 31., szerda

Új MacBook Air, új Mac mini meg iPadek

Milyen tudással és árral mutat majd be az Apple új Macet? – ez érdekelt tegnap délután, és mire hazaértünk A diktátor darabról (szerintem az egyik legjobb az elmúlt évek Vígszínház darabok közül), már tudtam is. A tudásnak feltétlenül, az árnak kevésbé örülök. Képes beszámoló a Business Insider nyomán.


New York, Brooklyn Zenei Akadémia, a bemutató helyszíne.


Mintha itthon lennénk egy klasszikus sajtótájékoztatón. Bár a kolbásszal töltött sült húst nem látom...

MacBook Air

Az új MacBook Air 13,3", retina, aluház. De mivel kisebb a kijelző kávája, így a MBA is kisebb, 17 százalékkal könnyebb. Az MBA ujjlenyomat felismerős, de nem kapta meg a touchbart, a programtól függő kijelző-csíkot (ár-szerencsére). Trackpad egyötödével nagyobb felületű, billentyűzete a MBP-s pillangós. Ami a legfontosabb: két Thunderbolt-3 port, akár 16GB RAM, akár 1,5TB háttértár (a full MBA végára millió forint felett, persze).

Mac mini

Kicsi a bors, de erősebb. 16GB az alapkonfig, de 64GB-tal is rendelhető. Négy Thundebrolt-3, USB-A, HDMI és 10GB Ethernet port - ezek a legfontosabb paraméterek.

iPadek
Az új iPadek meglepő módon USB-C portot kaptak, a többi paraméterben semmi meglepő. A prezi során az Apple igyekezett az iPadet, mint számítógépet eladni. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az egyre erősebb iPaddel sikerül az alsó Mac kategóriát tovább fogyasztani – ami persze felhasználó oldalról úgy hangzik, hogy fb-hez, instához minek egy számítógép. Life is life, ó-óoó!

Plusz

A Maces és iPhone szoftverek fejlesztéséért felelős Craig Federighi. "Hair Force One"

Záró fellépő: Dana Del Rey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése