2020. április 20., hétfő

Böngészés titokban Macan (Safari, Chrome és Firefox)

Számos oka lehet annak, hogy nem szeretnénk magunk után nyomot hagyni a neten, ami nem egyszerű feladat. Néha csak azért nem, mert nem szeretnénk, ha egy felkeresett szájt elárasztana minket. E célra ott a privát böngésző ablak. Használata egyszerű, csak épp nem szokott eszünkbe jutni. Ezért jön most a tudás édesanyja, az ismétlés!


A képre kattintva azt teljes szélességében élvezheted, a menük is jobban olvashatók.

Ami az inkognitó ablak előnye, az a hátránya is: semmit, de semmit sem jegyez meg. A bejelentkezési nevet sem, a jelszót sem. A felkeresett oldalak nem kerülnek be a böngészési előzményekbe.

Mire érdemes figyelni?
Regisztrálunk az inkognitó ablakban egy "tiltott" szájtra (hová máshová?). Szinte biztos, hogy a megadott mail címet meg kell erősíteni. Ehhez persze nem árt, ha van egy külön, ilyen célra használt @gmail-es címünk, ne adjuk ki a naponta, netán üzleti célra használt email címünk csak úgy, bárkinek. Persze, ha imádjuk a spamet és a meglepetéseket... Visszatérve a regisztrációhoz, kapunk egy jelszó megerősítő, jóváhagyó levelet. Ebben elég egy gombra kattintani – és ez hiba. A böngésző nem a titkos ablakot nyitja meg automatikusan, hanem a nyilvánost, amit el szerettünk volna kerülni, az egy kattintással megesett. Mindig van egy link, amit kimásolva, az inkognitó ablakba betéve visszaigazolhatjuk magunkat.

Alternatív megoldás
Használjuk a Mac vandég/guest accountját, felhasználóját!. Amint abból kilépünk, minden, amit ott elkövettünk, megy a lecsóba. Ami ott történt, az nem ott marad, hanem ott sem marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése