2020. április 27., hétfő

Warren Buffet pénzt ad avagy a mesterséges fordító és a Büfé alapítvány

Igen, kaptam, az omahai bölcstől, Warren Buffettől, a Föld egyik leggazdagabb emberétől és egyik leghíresebb befektetőjétől. Sírok, nevetek, meg vagyok hatódva. Ráadásul még pénzt is ígér. Neki sem hiszek. Nem is érdemes, mert a levelet nem ő írta, még csak nem is a titkárnője, hanem valaki más. Akiről látatlanba a legrosszabbat tételezem fel. De honnan tudom, hogy nem ő írt?


Ránézésre gond van, mert a Mail a levelet kéretlennek jelölte. Szóval: kuka.
Először, olvassuk el a levelet. Ha az nem Kazinczy, Jókai és édesanyánk nyelvén van, hanem rossz magyarságú, rosszul ragozott, akkor ez nem az, aminek látszik. Azaz: kuka.
A levél küldője határozza meg, hogy feladóként kit látunk, nem mi, nem a gépünk, nem a levelező program. Viszont a feladó eredeti mail címe egy kattintással kideríthető. Ez legyen az első kattintásunk, sehová máshová nem kattintunk, amíg gyanakszunk. Nem, képeket sem töltünk le. Nem, ajánlott honlapot sem nézzük meg.
Először a feladó nevére kattintunk, ahogy az a képen is látható, majd a név melletti kis háromszögre, amire a szintén képen látható menüt kapjuk. És íme, Buffet az eddy58hudson gmailes címet használja. Gyanús? Bár ismert, hogy Buffet nem tüntet a vagyonával, de ez azért túlzás. Tehát ez a mail hamis. Bár ez már a nyelvezetéből kiderült. Tehát, miután kinevettük magunkat, kuka.

De mi az a Büfé alapítvány?
A mesterséges fordítók igazi "Leiter Jakab" generátorok. Jelen esetben a Buffett Foundation lett Büfé alapítvánnyá Buffett Alapítvány helyett. Ahogy egyik kedves, külföldön élő ismerősöm szokta mondani: "Hungarian is my superpower, what's yours?". (Az én szupererőm a magyar nyelv. És a tied?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése