2021. július 5., hétfő

Két Mac Megtekintő tipp

A kiskereskedelemért felelős Apple alelnök, Susan Prescott képével mutatok meg két Megtekintő trükköt. Az egyik a háttér éltüntetése, a másik a gyors amorf alakzat körberajzolása.
Ő az alelnök, a kép egy WWDC videóból való. My name is sorry, de ezt a pillanatot sikerült elkapnom. A hátteret ugyan az Apple elmosta, de nekem így sem kell, átlátszóvá teszem.
A Megtekintő (Preview) alkalmazásban megnyitom a képet. Előhívva az ikonsort a második ikon az Instant Alpha - a varászvessző. Kiválasztom a kép hátterének egy pontját, és az egeret lenyomva tartva lassan mozgatom az körzört. Egyre nagyobb területet jelől ki a Mac. Nagyon előnyös, ha az alak és a háttér között erős a kontraszt. A nyomva tartással kiválasztott képpontok az első kijelölthöz színben közel esők. Addig mozgatom az egeret, amíg nem kap bele a képbe – a képen a jobb dzseki-mandzsetta (Kazinczy!) már piros, tehát túlhúztam. Amikor jó, akkor elengedek mindent és egy Backspace gombbal törlöm a kijelölést. Az Instant Alpházást addig ismétlem, amíg nem vagyok elégedett az eredménnyel.
Az átlátszó háttér színe lecserélhető a Megtekintő .- Beállítások ablakban, ahogy a képen látható. Az Instant Alpha funkció nem csak a Megtekintőben, de a Numbers, Pages és Keynote alkalmazásokban is elérhető.
Ha csak körberajzolnám Susan Prescottot, akkor az ikon sorból az első ikon kínálatból az okos lasszót választom. Ahogy a képen látható, végig megyek a kiválasztandó kőrvonalon, szép vastag kijelölő vonallal. A Mac ebből készít kijelölést, amikor befejezem a vonal rajzolását.

De most tényleg, minek ehhez Photoshop? De ha szeretnél, keress minket, mert Adobe viszonteladók vagyunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése