2021. július 21., szerda

Mac Kontaktok nyomtatva, PDF-be

Szinte minden Maces-iPhone-os élvezi a Kontaktok szinkronizációt, az egyikbe felvett név látható a másik eszközön, hívás listában, emailen. Bár a fizikai névjegyek léteznek – adott helyzetben kellenek is –, de sokszor csak átküldjük a kontaktunkat. Nyomtatni már nem is nagyon szoktuk – tehát most megmutatom, hogy milyen értelmes nyomtatási lehetőségeket kínál a Kontaktok.
Aki hagyományos levelet küld, az használhatja az etikett nyomtató funkciót. Egy vagy több nevet kijelölve kiválaszthatjuk a nálunk is kapható Avery adott etikett méretét, és ripsz-ropsz végzünk a nyomtatással. A kijelölésnél csoportot kijelölve a csoport tagjait nyomtatja a Kontaktok, a nagyon ügyesek az intelligens csoportok használatával mindig napra kész címlistával rendelkezhetnek. A zsenik persze nem feltétlenül etiket nyomtatásra használják ezt a funkciót, hanem konferencia belépők névtábláihoz, azonosítóihoz.
A Label fül alatt nagyon kevés testreszabási lehetőséget is kapunk. Az, hogy nyomtathatunk irányítószám szerinti sorrendben, előrelátásról vagy bölcs élettapasztalatról vall.
A boríték nyomtatására is alkalmas nyomtatóval még több lehetőségünk van, nem kell etikettel bajlódni. Az alkalmazás itt sem kínál tengernyi lehetőséget, a boríték méret választás kötelező, a logó feltétel pedig bónusz. Kár, hogy nem jegyzi meg az alkalmazás. És természetesen, sok embert választva sok borítékot nyomtathatunk meg.
Akár ki is nyomtathatjuk a névjegyzékünket, kiválasztva a nyomtatandó mezőket. A félelem fokától függően megtehetjük ezt papírra, de akár el is menthetjük a címlistát egy PDF-fájlba – adatvesztés esetén még jól jöhet. Az ábrán a sok lila csíkkal igyekeztem minden GDPR adatot kitakarni, elég vicces ez az ábra így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése