2021. július 12., hétfő

Képet PDF-fé, PDF-eket egybe? Macen Megtekintővel!

Megtekintős napjaim vannak, elismerem (Két Mac Megtekintő tipp, Szerkesztés Macen megtekintőben). Nem mentegetés képp, de szinte minden feladatot ezzel az alkalmazással oldok meg. Most három különböző méretű képet kellett egyetlen PDF-ként elküldenem.
Bátor kezdésként az egyikre rákattintottam, a Megtekintő meg is nyitotta a képet. Elmentettem PDF formátumban, a mentési ablakot a Command+Shift+Option/Alt+S négygombos csodával hívtam elő. Ha a Fájl menüt megnyitjuk, akkor ott a Mentés mint... parancsot nem látjuk egészen addig, amíg lenyomva nem tartjuk az Option/Alt gombot. Ez a módosító billentyű más menük esetén is módosíthatja a parancsokat, ezért is módosító billentyű.
Így az AirTages nyúl kép már PDF. További fájlok hozzáadása a Szerkesztés > Beillesztés > Oldal fájból... paranccsal történik. Ha nem PDF-et adok a PDF-hez, az PDF-fé konvertálódik. (Ha több képet kell átküldenem kép formátumban, arra ott a macOS szintű tömörítés.)
Ha egy PDF oldalt szeretnék kiszakítani a többi közül, akkor az oldalsávon a helyzetérzékeny menü Exportálás más néven... parancs lesz segítségünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése