2021. szeptember 27., hétfő

Mozi szín élénkítés Macen Fotókban

Nincs szükség Photoshopra, Final Cutra, After Effectsre vagy Premiere-re, hogy az iPhone-nal vagy iPaddel felvett mozinknak kicsit élénkebb színezetet adjunk – vagy más módon javítsuk fel (Gonosz Almalapul: tegyünk tönkre) a videót.
A videó bekerült a Fotók (Photos) alkalmazásba, megnyitottuk szerkesztésre. Bár a színezéshez nincs köze, de jó tudni, hogy itt is le lehet csippenteni a videó elejéről és végéről a felesleges részt. Okos és vagy rutinos videókészítő tudja, hogy érdemes a videó elejére meg végére pár másodpercet ráhagyni, így nem veszhet el az elhangzó mondat eleje vagy nem utolsó szava. A vágás rém egyszerű, alul, a film két szélét rángathatjuk, a látható maradó rész lesz a sárga.
A Fotók "non-destructive" alkalmazás, az eredeti kép vagy videó mindaddig elérhető, amíg azt ki nem dobjuk az alkalmazásból. Minden módosítás, vágás, színezés, bármi, amit végrehajtunk, azt a Fotók nem az eredeti képen végzi el, de nem is annak másolatán. Csupán megjegyzi, hogy mit csináltunk, és amikor a képet, videót mutatja, a módosításainkkal együtt mutatja. Ezért bátran rongáljunk, az eredeti mindig visszakapható az alkalmazástól!
A jobb oldali Oldalsávon a Szín beállítását változtatjuk. A Szín előtti háromszög lefelé mutat, ha nem, kattints rá! Az Élénkséget húzzuk jobbra, mert az eredeti videó kicsit sötét, borús.
Óvatosan! Bár mindenki azt csinál, amit akar, de a túlhúzott mesterséges átalakítás egy idő után hiteltelenné lehet – ha csak nem ez a cél. Ismétlés a tudás kedves édesanyja: bátran kísérletezzünk, mindig visszaállítható az eredeti állapot. A Szín esetén is a Szín sorában levő kis karikára kattintva tudjuk a Szín beállításokat az eredeti értékekre visszaállítani.
A Fotók sajnos vagy szerencsére nem Instagram, így kevés vagy sok Szűrőt kínál. Szűrő kiválasztásához az ablak közepén felül találjuk a Szűrők gombot. Az egyes szűrők erőssége is állítható, én az Élénk hűvös 72-es értékét használom most a videóra.
Videó esetén egy dologra gondolni kell. Szerkesztéskor egyetlen képkockát látunk, a videó meg sok százból ezerből áll. Ami a nézett képkockánál jó, az nem biztos, hogy a videó más pontján is az.



A videón a Żeglarska Smażalnia tavon úszó étterem látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése