2021. október 4., hétfő

Mac Üzenetek/Messages túl az alapokon

Az Üzeneteket legtöbben sms-ezésre használják, néha képekkel, net-hivatkozásokkal. Mutatok pár apró trükköt, amivel kényelmesebbé, színesebbé tehető az Üzenetek.
1. Kedvesünk, főnökünk üzeneteit elmulasztani vétek, de előfordulhat, különösen akkor, ha rengeteg üzenetet kapunk és nem olvassuk őket folyamatosan. Igen, az új üzenet a lista élére kerül, de. Adott párbeszédre kattintva előhívjuk a helyzetérzékeny menüt és kiadjuk a Rögzítés parancsot. Ezzel ez a párbeszéd a többi üzenet tetejére kerül és nem mozdul el onnan még akkor sem, ha mással friss üzeneteket váltunk. Megszabadulni a rögzített partnertől szintén a helyzetérzékeny menü segítségével lehet.
2. Amikor üzenetet írunk, akkor az üzenet előtti szürke A ikonra kattintva elérjük az szöveges üzenetnél látványosabb lehetőségeket. Könnyen válogathatunk a Fotók/Photos alkalmazásba rendezett képeink közül. A #képek-re kattintva kereső felületet kapunk, ahová kulcsszó begépelésévél viccesnek tartott gifek között válogathatunk. A Memojimatricák lehetőség egyértelmű, az Üzeneteffektek pedig az Üzenetek ablakban futó animációkat kínálnak. Ezek lejátszását az Üzenetek > Beállítások ablakban letilthatjuk, ha utáljuk.
3. Egy pörgő párbeszédben egy korábbi kérdésre szeretnék válaszolni, akkor az üzenetre kattintva hívjuk elő a helyzetérzékeny menüt. A Tapback ikonos válaszadást, a Válasz... meg szöveges lehetőséget kínál.
4. Az Üzenetek ablak jobb felső sarkában levő i ikonra kattintva a párbeszéddel kapcsolatos beállításokat érjük el. Itt lehet komfortosabbá tenni egy hosszú, éveken át tartó beszélgetést.
5. Ha kettőnél többen vagyunk egy beszélgetésben, akkor az már csoport. Az így nyert infó ablakban találjuk a csoportnév- és fotó módosítási lehetőséget is. Kövesd a nyilat!
6. Ha követted, akkor egy ehhez hasonló ablakot kaptál :)
7. A kék fénykép ikonra kattintva a csoport képét egy, Fotók/Photos alkalmazásban tárolt képedre cserélheted le.
8. De használhatod valamelyik Üzenetek/Messages ikont is, görgess lefele!
9. A név is átírható, aki sok csoportos beszélgetést kezel Üzenetekben/Messagesben, annak ez kimondottan kívánatos tudás.
10. És végül, de nem utolsó sorban, a középső kék ikonra kattintva az emodzsik közül választhatunk csoportot jelképező ikont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése