2022. március 18., péntek

Almalap, 20 évvel ezelőtt

Hihetetlen megállapítások húsz évvel ezelőttről: "Akár tetszik, akár nem, az Internet az üzleti élet egyik meghatározó felületévé vált" vagy "Archiválni szükséges! - ezt ma már senki sem vonja kétségbe", erről nem is szólva: "A bannerek szerepe az internetes oldalak látogatottságának növelésében". Őveket becsatolni, jön 2002. márciusa!

Photoshop 7

Talán nincs olyan kiadványszerkesztéssel foglalkozó a Földön, aki ne hallott volna a Photoshopról, ennél csak egy biztosabb, nincs olyan maces vagy winteles képszerkesztő, aki élete során ne használta volna az Adobe leghíresebb szoftverét. A verzióról verzióra új tulajdonságokat először kétkedve fogadók - ezt az eszközt, lehetőséget ugyan kinek a kedvéért építették be? - a következő verziótól rendre elvárják, hogy a kezdetben lefitymált szolgáltatások kézhez állóbbá váljanak. Így történt ez most is.

Seybold a Photoshopról

Az amerikai Photo Marketing Association éves konferenciáján mutatta be az Adobe a Photoshop hetedik verzióját, amely a második negyedévben lesz kapható. A program legfontosabb újdonsága a Fájlböngésző, amely vizuális fájlmenedzsmentet kínál, az EXIF és XMP formátumok támogatása.

26 és ½ CD

Archiválni szükséges! - ezt ma már senki sem vonja kétségbe. Az archiválás alapeszköze a CD, felfér rá 650 MB, a nyers CD olcsó, ma már szinte nincs új Macintosh CD-író nélkül, a dolog egyértelmű. Az Almalap is minden számát kiírja CD-re, a forrás PDF-ekkel, képekkel, betördelt verzióval, betűkkel. Aztán eljön a nagy pillanat, kellene egy kép XY-ról, mindenki esküszik, hogy igen, szerepelt az újságban, de hogy mikor?

Az Adobe új "űrlapképe"

Az Adobe egyik legnagyobb felvásárlását fejezte be, amikor 72 millió dolláros részvénycsere keretében felvásárolta az ottawai Acceliót. A cég, amely tavaly változtatta meg nevét JetFormsról Accelio-ra, elektronikusan kitölthető üzleti űrlapjairól ismert.

Adobe hírek

Acrobat 5.0.5 - A TIME PDF-re vált - Network Publishing - Xchange web szájt

Civilizáció III.

Élet-halál urának lenni, az jó! Nincs is jobb dolog! Látni, ahogy a halászó-vadászó népek letelepednek, és a földet megművelve gazdagodnak. Megfigyelni, miként használnak egyre bonyolultabb szerszámokat, alkotnak meg gépeket, fedezik fel a tudomány és a technika vívmányait. Persze senki sem élhet örökké, különösen akkor nem, ha a haditechnikai fejlesztések szomszéd népeken való tesztelésében az élen jár. Vállalod a kihívást?

A HP és a Macintosh

Ahogy a Macintosh és a kreativitás elválaszthatatlan egymástól, úgy fonódnak össze a kreatív szakmák és a Hewlett-Packard termékei. Az Apple LaserWriter-ei megszűnése óta talán nincs olyan Macintosh-felhasználó, aki ne használt volna valamilyen HP nyomtatót.

Klikktrükkök

A bannerek szerepe az internetes oldalak látogatottságának növelésében.

Az OS X, az Apple jövője

Mit vélek fontosabbnak a forradalmian új megjelenésű iMacnél? Gondolj a Unixra! A munkaállmáson futó Unixra. A felhasználóbarát felületű Unixra. Azon nyitott forráskódon dolgozó fejlesztők egyelőre kis seregére, akiket megérintett az Apple új operációs rendszere. Gondold el, a Mac, a Linux és a szabadon hozzáférhető forráskódra fejlesztők közössége egyenként pont azt kapja, ami után régóta vágyakozik! Ez az OS X.

Színmenedzsment és PDF

Az Adobe Portable Document Format már évek óta reményeket ébresztett a formakészítés számítógépes rendszerében. Megoldást kínált számos problémára - betűhűség (az állomány tartalmazza a megjelenítéshez szükséges betűkészleteket), eszköz- és beállításfüggőség, egyetlen szállító szabványának korlátja - amelyen a korábbi próbálkozások rendre elbuktak. A következő veretes írásban a PDF 1.3-as és 1.4-es változatát vizsgálom meg, miként támogatja az eszközfüggetlen ICC profil alapú színes munkafolyamatot.

Prágában is kreatív...

A tavaly Budapesten megrendezett és nagy sikert aratott Apple-Kreatív konferenciát idén Prágában rendezte meg az Apple termékeit Közép-Európában hivatalosan képviselő és értékesítő független marketing cég, az Apcom-MDS. A konferencia már önmagában csábítónak tűnt, ez értéket csupán fokozni tudta Prága városának szépsége és a cseh sörről alkotott és sokszorosan megerősített jó vélemény.

QuarkXpress vs. InDesign

Az Electronic Publishing szakújságírója vette górcső alá a QuarkXPress 5.0-t és az Adobe InDesign 2.0-t. Az összehasonlítás szubjektív, jellemzően a webbel és a táblázatokkal foglalkozik.

Távfigyelõ Mac OS X-hez

Az Apple március 14-én bejelentette az Apple Remote Desktop szoftvert Mac OS X rendszerekhez, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók, oktatók és rendszer-adminisztrátorok távolról irányítsanak Mac számítógépeket bárhol egy helyi vagy AirPort hálózaton, illetve akár az Interneten keresztül.

Biztonság és szolgáltatás

Akár tetszik, akár nem, az Internet az üzleti élet egyik meghatározó felületévé vált. A ma már szinte mindenki által naponta használt elektronikus levelezés, böngészés még csak a kezdet. A következő időszakban születnek meg és válnak elérhetővé azok a szolgáltatások, amelyek nem létezhetnek web nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése