2022. március 25., péntek

Kellenek-e a Mac optimalizáló alkalmazások?

Sok, magát nélkülözhetetlennek tartó alkalmazás törekszik települni a Macre: a CleanMyMac, MacCleaner Pro, Parallels Tolbox, a MacBooster – és még hosszan sorolhatnánk – írja az iLife. Amit azért idézek, mert nagyon egyetértek a címbeli kérdésre adott válaszukkal. Mind a Mac gyorsítását és a fölösleges fájlok eltávolítását ígéri, meg persze örök életet, ingyen sört – ja ezt nem ezek. Tényleg hasznosak?
Hát... (háttal nem kezdünk mondatot). Minden, amire ezek az alkalmazások képesek, azt egy felkészült felhasználó is meg tudja tenni. A legtöbb karbantartás, tisztítás és optimalizálás minimális kihatással van a Mac gyorsaságára. Persze, ha nem akarsz küzdeni a rosszul telepített alkalmazásokkal, keresgélni törölhető nagy és felesleges fájlok után, egyszer letöltött és telepített és azóta nem használt alkalmazások törlésével, nos akkor érdemes az említett segédprogramok valamelyikét letölteni – szigorúan az ingyenes, kipróbálásra szánt verziót – és munkába állítani. Jegyezzük meg, a menüsoron apró ikonvisszajelzés, a háttérben figyelés mind-mind processzor időt és memória foglalást jelent. Egyik sem jelentős, de tény. Ha a Mac "rendetlenkedik", az első, amit a szerviz, support és mi kikapcsolunk, ezek a tünemények.

Alkalmazás Mennyire
egyszerű?
Ingyen,
próbaverzió
Ár (éves) Macek
száma
Pont1
CleanMyMac X Kezdőknek Próbaverzió limitált tudással. 13 691Ft 1, 2 vagy 5 4,6
MacCleaner Pro Egyértelmű és egyszerű.. Alap tudás, korlátozott tisztítás. 53,95€ 1 4,6
Ccleaner for Mac Windows-érzés, de kezelhető. Teljesen ingyenes verzió létezik. 11 259Ft 1 4,3
MacBooster Az egyik legjobb. Hét napos próbaverzió 39,95USD 1, 3 4,5
MacKeeper Okos, navigációs. Fizetős próbaverzió, hét napig egy dollár/nap. 71,40USD 1, 3 4,7
MacClean Pár funkció trükkös, többi egyszerű Fizetős próbaverzió 6 749Ft 1 4,4
OnyX Néha kell a kézikönyv a használatához. Teljesen ingyenes ingyenes nincs 4,7
AVG TuneUP for Mac Egyszerű és érthető Fizetős próbaverzió 34,99USD 10 4,3
DaisyDisk Intitív, könnyen megérthető./td> Ingyenes próbaverzió 3 490Ft saját Macen 4,7
Parallel Toolbox Egyszerű Hét napos próbaverzió 19,99€ 1 4,8
1 A fenti táblázatban szereplő Pont a „Wincope Ratings”, amely a szoftver hatékonyságán, megfizethetőségén és további szolgáltatásai alapján kapott pontszám. Bárhogy is legyen, ezek szintén nem összehasonlítási pontszámok.


A táblázat adataiért (forrás) felelősséget nem vállalunk, az ott megadott adatok, árak csak tájékoztató jellegűek. Az "Apple Notarization" felirat jelzi, ha az Apple az alkalmazást jóváhagyta, mert az biztonságosan telepíthető és használható, nem ütközik az Apple beépített biztonsági megoldásaival. A feliratot itt ne, az egyes alkalmazások oldalán keresd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése