2022. augusztus 26., péntek

Windowsról váltók álma: Commander One

A macOS Finder a Mac alap alkalmazása (de nem a macOS része), amelyen keresztül alkalmazásokat indíthat el, fájlokat és mappákat kezelhet, és általában minden nap használja. Mivel az Apple ugyanazt a Findert kínálja kezdőnek vagy gyakorlott felhasználónak, a Finder inkább a barátságos és könnyen kezelhető, mintsem millió lehetőséget kínáló csoda volna. Azok számára, akik mélyebbre szeretnének menni, a Commander One az az alkalmazás, amellyel elérhetők a Finder rejtett funkcióit. És úgy néz ki, kétablakosan, ahogy azt a Windowson megszokták (Norton, Volkov és egyébb Commanderek).
Legszembetűnőbb funkciója a fájlok és mappák kettős panelnézete, ahol egyszerre két különböző könyvtárat tekinthet meg különböző nézeti módokban, olyan információkkal, amelyek általában több kattintást érhetők csak el. Az olyan gyakori parancsok, mint a megtekintés, szerkesztés, másolás vagy törlés funkcióbillentyűkhöz vannak rendelve a könnyű hozzáférés érdekében. És akad egy kapcsoló is, amellyel egyetlen kattintással megtekinthetjük a rejtett fájlokat. A két panel tetszőleges számú lapot is tartalmazhat.

Finderebb
A fájlokat egyszerűen és minden fontosabb formátumban tömörítheti változó tömörítési szintekkel, míg a Finder csak a ZIP formátumot teszi elérhetővé, opciók nélkül. Nagyon hatékony keresési funkció, amely még a tömörített fájlok belsejét is látja. Bármelyik művelet hozzárendelhető a testreszabható gyorsbillentyűkhöz.
A Pro Pack néhány nagyszerű funkciót kínál, például közvetlen hozzáférést számos felhőszolgáltatáshoz, köztük a Dropboxhoz, a Google Drive-hoz és a Backblaze-hez, az iOS és Android-eszközök kötetként való közvetlen csatlakoztatásának lehetőségét és beépített terminálemulátort.
Míg sok ilyen eszköz megtalálható más harmadik féltől származó alkalmazásokban, és néha a macOS rejtett funkcióiba is beleásva, a Commander One mindezt egyetlen nagy teljesítményű fájlkezelőben egyesíti, amelyben minden kéznél van. A Finder természetesen továbbra is fut, de ez az alkalmazás felmutatja a macOS teljes erejét, miközben jónéhány saját funkciót ad hozzá, amelyeket az Apple egyszerűen nem ad meg. Mindenkinek, aki olyan fájlokkal, mappákkal és felhőalapú tárhelyekkel foglalkozik, akiknek gyors és egyszerű hozzáférésre van szükségük adataik minden aspektusához, érdemes megnézni.

Az ingyenes változat és a Pro Pack (29,99USD) innen (https://mac.eltima.com/file-manager.html) tölthető le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése