2010. február 22., hétfő

Az alma megöli a villámlást

("Video kill the radiostar" - ezzel a slágerrel kezdett anno az Music Television, és noha a jóslat nem teljesedett be, a videó nem ölte meg a rádiókat, de rendesen beléjük harapott. Tehát: "The Apple kill the Flash".)("Video kill the radiostar" - ezzel a slágerrel kezdett anno az Music Television, és noha a jóslat nem teljesedett be, a videó nem ölte meg a rádiókat, de rendesen beléjük harapott. Tehát: "The Apple kill the Flash".)
Az Apple és az Adobe az iPod touch/iPhone és újabban az iPad kontra Flash kapcsán feszült egymásnak, ahogy ezt már sokszor megírtuk. A vita - technikai - oldala arról szól, mennyire hajtja meg a Flash-alkalmazás a processzort. Akit érdekel a válasz, végezze el a következő kísérletet: Safariban nyiss meg egy olyan oldalt, amin Flash játékot lehet játszani (Facebook: Farm vagy bármi hasonló), és a Utilities > Activity Monitor megmutatja, mennyire terheli le a Flash játék a Mac processzorát, processzorait, magjait... - nálam nagyon (20 inches iMac, 4GB RAM). Annyira, hogy érezhetően lelassul a Mac. A Flash játék annyira szívja az erőt, hogy még egy Mac Pro is megérzi.
Technikailag ez lehet a Flash hárítás oka. Amit persze számos más, már említett indok mellett. A Wall Streetnek adott nyilatkozatában Jobs már nem csak hárította a Flash iPod touchra/iPhone-ra vagy iPadre kerülését, hanem egyenesen a Flash elsorvasztása mellett érvelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése