2013. november 19., kedd

Cook vs. Jobs - összevetés infografikán

Két éve vezeti Tim Cook az Apple-t. Számtalan elemzés tárgya, hogy sikerült-e, sikerül-e helytállnia, jobban vagy rosszabbul teljesít-e az Apple vezetése alatt, mint a legendás alapító Steve Jobs idejében.

Ami biztos, a Jobs halála utáni gyors összeomlást jóslóknak nem lett igaza, az Apple él ... a virulás már lehet vita tárgya. Ami bizonyos, Cook cégvezetési módja gyökeresen eltér elődjétől, ahogy a két ember személyisége is.

A meghivatkozott infografika is összeméri a két vezetőt, szerzői jogok, de még inkább képességem tart vissza a magyarrá alakításáról. Aki olvas angolul, az biztos boldogul a grafikára kattintva.

Aki még nem kattintott, azoknak sorolom a meglepő adatokat:
  • Cook alatt 77 százalékkal ér többet az Apple, mint Jobs alatt ért (részvény árfolyam esésestül)
  • Cook alatt az Apple adományai publikusak, Jobs alatt nem voltak adományok. (Jobs magán-adományairól lásd ezeket a bejegyzéseket: Mi köze Jobs feleségének a régi iPadekhez? :: Ms. Jobs)
  • Jobs és Cook vezetői elfogadottsága azonos.
  • Új termék, innováció területén Jobs jobb volt, ám a két év nagyon kevés ahhoz, hogy kiderüljön, Cook mire képes. Az Apple - a grafika készítői szerint - hat évente rázzák meg a világot.
  • A jelenlegi iPhone használók ötöde volt korábban Androidos, a Samsung használók csak 7 százalékának volt korábban iPhone-ja. (Az Android nem egyenlő a Samsunggal - jegyezzük meg, bár az arány jellemző.)
  • Első telefonnak 37 százalék választ Samsungot, és csak 26 Apple-t (De mi köze ennek a Jobs vs. Cook összevetéshez?)
  • S végül, lehet licitálni egy Cookkal elkölthető kávéra, a pénz jótékony célra megy, a legjobb ajánlat eddig 400e dollár, cirka 88 millió forint. Jobs soha nem vett részt ilyen jótékonyság célú kávézásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése