2013. november 27., szerda

Pocket, megoldás info gyűjtőgetőknek

Anno az Almalap, meg a podcast, sőt ez a blog is úgy készül, hogy ha valahol látok egy érdekes írást, cikket vagy bármit a neten, akkor azt el-emailezem magamnak. Amikor írás kényszer vagy vágy fog el, a levelek közt ott hevernek a témák, csak meg kell nyitni őket. Ennek a munkafolyamatnak az elegáns változata a Pocket (korábban Read it Later) alkalmazás, amely elérhető iOS-re és weben át is - ingyen.
Regisztrálás után bármilyen appból vagy eszközből, ami email küldésre képes, küldhetek a Pocketnek mailt. A küldött bármi bekerül a Pocket színes-szélesvásznú rendszerébe, szortírozhatom, csoportosíthatom. Áttekinthetőbb, mint az én levelezős megoldásom, az biztos. De. Mert de mindig van. (A Gonosz Almalap szerint mindig a du előtt.)
A Safarinak, ha böngészőben találok valamit, van Reading Listje, ami kicsivel egyszerűbb módon tudja ugyanazt, mint a Pocket - későbbi olvasásra eltenni egy weboldalt. Az iOS alkalmazások esetén - ahol van értelme -, ahol levelet lehet küldeni, ott a Safari is elérhető, mint böngésző.
Nekem, akinél maximum tíz „később" típusú elem van, jobb a mailes használat, ráadásul az olvasatlanul hagyott levél ösztönöz is. Tudom, ez néha nem látszik, akkor levegőt vesz a blog, de frusztrálni frusztrál.
A Pocket hasznos lehet azoknak, akik sok helyről sokféle anyagot, de legfőképp: sokat gyűjtögetnek és őrizgetnek. A legjobb persze kipróbálni, hiszen a Pocket ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése