2014. április 8., kedd

Hogy legyen hova mentened!

Lacie-tól ismét levelünk jött, vegyünk már egy Kis Nagy Lemez Villámot (Little Big Disc Thunderbolt 2). Igen, ez az egy terrás tár indián-neve. Az indián név kapcsán emlékezzünk meg Little Big Hornról, ahol a Custer alezredes vezette 7. lovasezredet az Ülő Bika vezette indiánok úgy elverték, hogy hírmondó sem maradt, az ales is életét vesztette. Az emlékezést zárjuk gyerekkorunk kedvenc indián hősével, Crazy Horse-szal, akinek döntő része volt a parádés győzelemben. Mivel az amerikaik ritkán szenvednek kimagyarázhatatlan vereséget, így nem valószínű, hogy a LaCie a névadásnál erre figyelt volna.
Nem szoktam hardver eszközökről írni, de miután 4K őrület van - itt szólunk, YouTube-ra nem kell 4K videó -, fontos, hogy ez az eszköz 4K videó kompatibilis, azaz képes olyan sebességgel (írás: 1,18MB/s, olvasás: 1,375MB/s) adatot kezelni, ami a 4K-hoz kell. Képes erre, mert két Thunderbolt 2 portja egy csatornaként is használható.
A képen szándékosan az eszköz hátoldalát láthatjátok, hiszen ez a hasznos felület. Az ára 1299$, kb. 300eFt meg a sarcok.

Promise Technology Pegasus2 R8 32TB (4TBx8) Thunderbolt 2 (20Gb/s) RAID storage - ennek a kütyünek is szép nevet adtak. Ami izgalmas, hogy a 8TB-s alig drágább a fentinél (1499$). Persze az igazán ütős a képen is látható 32TB-os. Természetesen 4K képes ez a szerkezet is. Azoknak is ajánljuk, akik valamilyen különös elgondolásból több száz sorozatot és filmet szeretnének kattintásnyira tudni a Macjüktől. Pár ilyen, és a fűtés is meg oldott lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése