2016. augusztus 15., hétfő

Tim Cook korrigál

Tim Cook belső vezetői módszereiről épp oly keveset lehet tudni, mint Jobséról - itt most nem a liftezés során történő kirúgásra kell gondolni, hanem a valódi munkára –, az azonban biztos, hogy Cook hajlamosabb az önkorrekcióra.

Cook washingtoni szenátusi meghallgatásra tart 2013. májusában.
(Andrew Harrer/Bloomberg)

Az Apple kiskereskedelmi hálózatának élére először a Dixons korábbi vezetőjét, John Brovettet kérte fel, ám alig félév múlva menesztette. "Nem sikerült az itteniekkel egy hullámhosszra kerülnie" – nyilatkozta a The Washington Postnak. Aztán egy újabb év ment el, mire kiválasztották a Burberry korábbi vezetőjét, Angela Ahrendtset.
Sokkal ismertebb történet, amikor a Google térképét kidobva az Apple a saját térképére váltott. Nem volt osztatlan siker. Hogy Jobs hogy reagált volna, azt csak tippelhetjük. Cook nyilvánosan bocsánatot kért. "Nagy vállalkozások jellemző hibája a hibát el nem ismerni. Alábukni, kibekkelni, áthárítani. A büszkeségük és egojuk akkora, hogy azt hiszik, nem engedhetik meg maguknak a hibázás lehetőségét. Én úgy gondolom, mihamarabb megtesszük, annál hamarabb tudunk másra koncentrálni. Ha kedves vagy, akkor az emberek megértőbbek."

Amúgy észrevetted, hogy egyre ritkábban hangzik el a "Vajon Steve mit tenne?" kérdés?

Heather Clancy
Fortune

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése