2016. október 28., péntek

Amit az új MacBook Pro árakról érdemes tudni

Még az is tudja, hogy Touch Bar-os és Touch ID-s MacBook Pro-t mutatott be tegnap az Apple, akit ez egyáltalán nem érdekel, a legnagyobb tőzsdei értékű cégről szóló hír minden (normális) hírcsatornán hír. A leglelkesebbek, gondolom, tegnap percről percre követték az Apple-eseményt, a fanatikusok pedig éjfélig meg is rendelték az új hordozható gépüket.

Teljesítmény, ár
Az új MacBook Pro-ból van 13 és 15 inches. Mindkét kijelzőjűből az olcsóbb modell Touch Bar és ID nélkül vásárolható meg, a nagyobb teljesítményűek pedig az újdonságokkal. A 13-asnál megmaradt a legkisebb retina Pro (2,7GHz, 128GB SSD, 8GB :: ár változatlanul kereken 470eFt). A jobb oldalon látható, hogy az új gépek – alapkiépítésben – milyen áron lépnek be a magyar piacra. Vincent?


Az MB és az MBP 13 retina ára megegyezik, ezért lett a kék csíkból piros az MB megjelenésekor. Azóta az áruk azonos, a piros kitakarja a kéket.

A Puding próbája
A TouchBar – ha valaki mégis lemaradt volna – a funkció billentyűk helyére került érintő-kijelző. A lenti képeken látható, hogy adott alkalmazás egyes parancsai érhetők el így, az Apple szerint gyorsabban.

A Touch ID sikere felől nincs kétségem, ez az iPhone-ról ismert ujjlenyomat olvasó. Ha még az egyes jelszavakat is kiváltják a Touch ID használatával – az Apple Pay használja, az Apple Store használja –, akkor a sikere bombabiztos. A kétségeimet pedig már megírtam a blogon: Ujjongjunk-e, hogy itt az ujjlenyomat azonosítás? bejegyzésben. A legütősebb ellenérv az, hogy az ellopott ujjlenyomatot nem lehet másikra cserélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése