2016. október 26., szerda

Milyen új Mac okozna örömöt nekünk?

Csütörtökig mindenki mondja a tutit, így mi is elmondjuk, milyen Macet szeretnénk.


Hordozom
MacBook Airnél annak örülnénk, ha nem lenne több 128GB-os modell. Miért? Mert a hozzánk MacBook Airrel fordulók közül minden második felhasználónak az volt a bánata, hogy betelt az SSD. De hát ezen segít a Sierra, amikor a nem használt fájlokat felmásolja az iCloudba! Ez – szerintünk – a probléma elodázása. Olyan, mint amikor valaki megveszi a második hűtőládát, mert az elsőbe már nem fér a lefagyasztott cucc. Látom, ahogy év közepétől jönnek azok, akiknek tele az iCloudja, SSD-je és hócipője. A 256GB már gazdálkodásra elég, fényképek kezelésére határeset, de legalább házi videó vágását is meg lehet kockáztatni.
A MacBook számomra továbbra is kakukk-tojás, mert belépő gépnek drága (és az az Air), profi gépnek kevés (az meg a Pro) – én megszüntetném, de nem én vagyok Tim. A két USB-C csatlakozót megköszönném azok nevében, akik a dizájnra gyönyörű Macbe alaktalan USB megosztókat kénytelenek gyömöszölni. Ha meglepetésképp röpül a fülhallgató csatlakozó, akkor még kevésbé szeretnék ilyen gépet.
A MacBook Pro esetén erőgépet akarunk, a 128GB SSD méltatlan, mint Ferrarin a vonóhorog. Terepen dolgozó videós ismerősök a 17 inchesről álmodoznak egy millió alatt. És még egy képességről álmodunk: két normális külső monitor meghajtásáról. Tudom, most is megoldható, de. A fejlesztők két 23-29 inches előtt szeretnek ülni. Jó lenne ezt tudomásul venni.

Asztalomra rakom
A Mac mini kapcsán csak üzennénk: a Mac mini nem szerver. Soha sem volt alkalmas rá. De nagyon kellene egy jól bővíthető Maces szerver, és nagyon nem a mostani Mac Pro-ra gondolok, sokkal inkább az Xserve-ra vagy ha más nem megy, akkor a régi Mac Pro-kra. Azokban volt hely, megfelelően robosztusak voltak a szerverszobákhoz. Nem is ragozom, mert ez vágyálom.
Az iMacben persze jöhet az erősebb, a gyorsabb. A MacBook Pro kapcsán már írtam, ismétlem, az összes asztali gép legyen képes még két(!) külső nagyfelbontású kijelző kezelésére. És ha fejlesztők, láttál már mobil app fejlesztőt? Asztalán ezer kábel a különböző kütyükhöz? Mert szép az emuláció, de. Na, ezt is lehetne támogatni.

Csak viccből
Kicsit rontani kellene a gépek tartósságán. Itt áll mellettem egy hibátlan G4 Mac Pro – csak nincs mire és mivel használni. Az iMacem (2007-es), az MBA-m 2012-es. Az előző már igen lassú, de semmi hibája (oks, a kijelző sarka ici-picit poros), az utóbbival meg vagyok békülve. Miért cserélném?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretnék 4-magos 13-as MacBook Pro-t, alap 16GB RAM-mal, 512GB SSD-vel maximum 550-600 ezerért. Ha megjelenne, azonnal rendelném, a két hónapja vásárolt Pro-t pedig dobnám fel az apróra. Teljesítmény kell hordozhatósággal ötvözve. Nem csillivilli medzsikbár és társai...

Megjegyzés küldése