2017. május 9., kedd

SMS? Azt diktálom, mert nem Siri!

És igen, ahogy a címben írtam. Amíg Sirivel nincs sikerélményem, addig az iPhone-os diktálással igen. A megoldás kulcsa: a Sirit az Apple fejleszti, a diktálás szöveggé konvertálását meg másik szoftver végzi. Amely magyarul is ért. Logikus?

Diktálni rém egyszerű
Amikor megjelenik a billentyűzet, az alsó sorban a mikrofon ikonra kell kattintani - és beszélni. Arra kell csak figyelni, hogy magyar nyelv legyen kiválasztva - ha gépelnénk, akkor az "ő" meg az "ű" betű rendes legyen, ne kalapos. A diktálásnál érdemes az iPhone-ra külföldiként tekinteni, aki beszél magyarul, de a hadarást nem kedveli, csak a szép, tagolt magyar beszédet.
Diktálás közben 5-10 szavanként érdemes megállnunk, az iPhone ekkor gyorsan feldolgozza a hallottakat és megjeleníti azt szövegben.

Haladó
Akinek a diktálás hibátlanul megy, az próbálkozzon meg nem csak SMS írással, de akár Mail email diktálással is. Például a "Szia felkiáltójel újsor újsor és most ide írok" hatására ilyen csodás levelet diktáltunk. Ha ezt Tatjána megérhette volna! (Я к вам пищу – чего же боле?)
És végül amiért a szoftver fejlesztőknek köszönet, az a Batthyányi név hibátlan írása diktálásra.

3 megjegyzés:

sebszab írta...

Szia Gábor, olyat lehet, hogy Sirit megkérem, hogy hadd diktáljak magyarul? Nekem nem sikerült...
Köszi, Szabi

Ferenczy Gábor írta...

Szia Szabi,
nincs olyan. nem tud magyarul. De portugálul igen :)
Ferenczy Gábor

sebszab írta...

Félreérthető voltam. Siri nem tud magyarul, ezt tudom, de a Messagesben lehet magyarul diktálni. Szóval a kérdés az, hogy meg lehet-e angolul értetni Sirit, hogy a Messagesben magyarul diktáljak. Nekem nem sikerült...

Megjegyzés küldése