2017. december 8., péntek

De miről írt az Almalap tíz évvel ezelőtt?

A tizenöt éven át nyomtatásban megjelenő Almalap 2007. decemberi számába olvasunk bele a mai napon. A szeptemberben bemutatott iLife 08 csomag ismertetése az iPhoto és az iDVD alkalmazások részletes bemutatásával zárult. iDVD? Tíz éve még tombolt a DVD készítési láz. Emlékszel? Archíválj DVD-re, mert az évezredekig eláll! Hol van már a DVD író/olvasó a Macekből?


Egy emlékkép az iDVD szerkesztő felületéről. Épp hierarchikus menüt készítettünk.

A havilap (oké, évente tíz alkalommal megjelenő macazin, mert nyáron lusták voltunk, meg úgyis mindenki nyaralt, meg a fű sem nőtt) írt az első hazai FileMaker konferenciáról (a FileMaker az Apple tulajdonában álló leányvállalat volt, amely profi adatbáziskezelőt fejlesztett – fejleszt) és az ott bemutatott Ügyfélgyárról.
Bemutattuk a magyar fejlesztésű SwiftTranslate-et, amely angol-magyar szótárként működött, a ma is létező Progikon fejlesztésében. A másik bemutatott alkalmazás ma is elérhető, ő a Cipo számlázó alkalmazás. Ha jól emlékszem, a nevét a programozó kutyájáról nyerte. És írtunk a Forkliftről is, a cikk záró mondatát szó szerint idézném: "Kíváncsi leszek lehet-e ezt még fokozni, de gyanítom nem utoljára kellett az államat a padlón keresgetni." A válasz: tudták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése