2017. december 6., szerda

Családban marad :: High Sierra újdonság

Lassan vette tudomásul az Apple, hogy a felhasználóknak nem csak Mackel kellnek és iPhone-nal fekszenek, de vannak családtagjaik is. Akikkel megosztanak, megosztanának képeket, zenéket, fájlokat és persze fizetési lehetőségeket is. Ám lassú víz partot mos, hamar munka ritkán jó, türelem rózsát terem, lassan járj, tovább érsz – szóval az Rendszerbeállításokban újabb helyen jelent meg a Család.
A család csak Szicíliában jelent vállalkozást!
Régóta szokás itthon, hogy kihasználjuk az Apple "család" címkéjét és kisvállalkozásunkat családként működtetjük. Így csak egyszer kell megvenni appot és alkalmazást – hurrá! Ám a "család" könnyedén osztja meg egymással fényképeit, zenéit – gondos oda nem figyelés esetén – válogatás nélkül. (Az Apple ID megosztása még ennél is viccesebb, olyankor az sms-ek, levelek is közössé válnak.)
Az Alma menü > Rendszerbeállítások > iCloud > Családtagok fülön hozhatunk létre családot. A családfő hívja meg vagy hozza létre a családtagokat, akik az Apple szemében egy-egy külön álló Apple ID. A családdá lett tagok megoszthatják megvett appjaikat, képeiket.


Rájárhatunk apu vagy anyu pénztárcájára! Azért ne éljük bele magunkat! Amikor olyan csalástag vásárolna az Apple-től, akinek erre nincs joga, mert például kiskorú, akkor az ő vásárlási kérdése üzenet formájában jelenik meg a családfőnél. És ő dönt arról, hogy szükséges-e az adott játékban harminchatezer forintért zabot venni a hadsereg lovainak.


Egy ütemre jár a lábunk. Egy zenére headbangelünk a kocsiban.


Sőt, és ez nagyon jó, a családfő (akár) megnövelt iCloud tárhelyét (iCloud Drive) közösen használhatják. A tárhely akár 2TB is lehet, ami, figyelembe véve az iPhone backupokat, igen hamar képes megtelni. De van!


Ha engedélyezzük a helyszín megosztást, akkor láthatjuk, ki merre jár. Ha csak a követni vágyott személy le nem kapcsolja ezt a szolgáltatást.

Valami gyors megosztása a családdal
A nagyon sok alkalmazásból elérhető Megosztás (Share, kis négyzetből felfelé mutató nyíl ikon) menüben is megjelenik a Család. A kiválasztott bármit így tudjuk leghamarabb megosztani családunkkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése