2017. december 29., péntek

Új Maces van? Három ötlet harmadjára

Először a helyzetérzékeny menüre hívtuk fel a figyelmed, tegnap a Rendszerbeállításokat ajánlottuk, mint kályhát a Machez. Ma, a harmadik napon három hasznossággal zárjuk az új Macesek segítését.

Time Machine

Az első a Time Machine. "És hogy archiválod az adataidat?" "Mented a fotóidat?" Ismerős kérdések? Nos, a Macen ez tényleg nagyon egyszerű. Kell hozzá egy külső merevlemez, amit a Machez USB porton csatlakoztatsz. Tulajdonképpen ennyi. Az első csatlakoztatásnál a Mac lecsap a merevlemezre, hogy azt a biztonsági mentésre használja. A biztonsági mentést az Apple Time Machine-nek hívja. Nem kell gépészkedni, turkálni, megadni, mit archíváljon, a Time Machine dolgozik. Bővebben épp karácsony előtt írtam a Time Machine-ről, ide kattintva tudod elolvasni azt a posztot.

Apple Care

A Time Machine az adataidat védi. A Macre, alapesetben, egy év garancia van. Ezt az egész világon érvényesíthető garanciát tudod két évvel kiterjeszteni az Apple Care segítségével. Az Apple Care megvehető a hivatalos Apple viszonteladóktól, de akár a neten át is.
A Mac nem szokott tönkremenni, ezt a bejegyzést is egy 2012-es Macbook Airen írom, amely még nem látott szervízt – még aksit sem kellett benne cserélni. De anno vettem hozzá Apple Care-t, mert ha bármi meghibásodna, akkor az jóval drágább, mint az Apple Care. Ami havi szinten tényleg egy-két ezer forint.

Macademia

Igen, harmadikként magunkat ajánlom. 1998 óta oktatjuk Maces (és Adobe) alkalmazások használatát, adunk tanácsot. És tervezünk, üzemeltetünk Macet is magába foglaló hálózatokat, jelenleg kb. 400-450 Macet tartunk szemmel. Visszatérve a Mac képzéshez, az alap képzést lassan kétezren végezték el nálunk. Négy óra alatt a résztvevőket "összebarátkoztatjuk" Macjükkel. A képzések kiscsoportosak, maximum nyolcan vehetnek részt és folyamatos géphasználatot jelent. Bővebben itt találsz infót a képzésekről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése