2018. november 23., péntek

Miért nem gyártott az Apple kenyérpirítót? (Almalap :: 2003/11)

Az új Power Mac G5 duál 2GHz-es Macről.
A múlt hónapban az egész iroda irigyelt. Már az irodaház bejáratánál, a recepciós lányok szeme is másként csillogott. A főnököm arcán széles mosoly terült szét, amikor meglátott. A kollegáim váratlanul elhallgattak, amikor beléptem a szerkesztőségi terembe. Majd felállva követtek a szobámba. Mi okozta új keletű népszerűségemet? A kedvenc viszonteladóm ígérte Power Mac G5 2GHz-es duál gép ott feszített az asztalomon. Minden betartott ígéretét követően nő az irigyeim száma.


15 inches PowerBook G4s
Nyolc hónappal azután, hogy az Apple bejelentette legkisebb és legnagyobb PowerBook G4s-ét (12 és 17 inchesek), amelyek alumíniumból és nem titániumból készültek, piacra dobta a régen várt 15 inches alumínium G4 laptopot is.

Apple vezeték nélküli egér és billentyűzet
Néhány héttel az Apple Expo előtt a web forrt a pletykától: új vezeték nélküli billentyűzetek és egerek jönnek. Ráadásul benne található majd a standard iMac alapfelszerelésében! Az egérnek két gombja lesz, és iPod-szerű, érzékeny scrollja. Most, hogy megérkezett a beharangozott újítás, kiderült, hogy az egérnek csak egy gombja van, pont, mint azelőtt.

Mac, Intel, kenyérpirító
Arra a kérdésre, hogy az Apple mutat-e érdeklődést az olyan Macek eladásában, amelyek kiszolgálják a Microsoft Windows XP Media Center kiadását, Jobs viccelődve azt válaszolta, hogy az Apple akkor már inkább arra fókuszál, hogy a számítógépet egybeolvassza egy kenyérpirítóval. "Sosem tudom a sajátomat elég barnára sütni - mondta Phil Schiller, a marketing igazgatóhelyettese. - Felvásárolhatnánk a kétszersültpiacot." Jobs azonban rámutatott, hogy egy ilyen terméknek nem lenne nagy piaca. "Nem fogunk elmenni ebbe az irányba. Túl kicsi a közönsége."

Az InDesign kezd befolyásra szert tenni?
Azoknak, akik még nem használnak InDesign-t, 80 százalékuk fél éven belül el akarja indítani a projektet. A potenciális felhasználók több mint fele az új InDesign CS (3.0) verzióval akarja kezdeni. Arra a kérdésre, hogy miért váltanak át az InDesign-ra, 29 százalékuk azt válaszolta, hogy szerintük ez egy jobb program, 21 százaléknak a különböző Adobe alkalmazások egybeolvasztása miatt tetszett meg, 22 százalékuk pedig azt mondta, hogy az OS X-re áttérés miatt döntött az InDesign mellett.

Flash kézikönyv kezdõknek
Most nem az akcióhősök ősatyjáról szólunk, aki emberfeletti gyorsaságával és a Queen dinamikus zenéjével verte vissza a gonoszokat évtizedekkel ezelőtt. (Te jó ég, már olyan régen?!) Egy valamirevaló számítógépes szakembernek inkább a Macromedia programja jut eszébe erről a névről, amely túlnőtt a "háromnapos csoda" szintjén, és hamar nélkülözhetetlen részévé vált az internetnek. Nem is olyan rég még sok számítógépnek gondot okozott a weboldalakba illesztett részek (vagy ne adj' Isten: maga az egész weboldal) letöltése, de manapság gördülékenyen megy a dolog, mert a legtöbb böngészőprogramban már eleve benne foglaltatik a Flash megnyitására alkalmas plug-in.

Age of Mythology
Sok idő eltelt már azóta, hogy a Mac új valós idejű stratégiai játékot látott. Az Age of Empires I. és II., valamint a Warcraft-sorozat óta csak sárgulunk az irigységtől a PC-tulajdonosok érdekes és hangulatos játékai miatt. Nos, a nyálcsorgatásnak vége, itt van végre az Age of Mythology Mac platformra szabva, a Westlake Interactive és a MacSoft jóvoltából.

Manitu Parancssora
A történet úgy kezdődött, hogy az Apple elGUIsította a méltán népszerű Apache webszerver programot egy Személyes Web Megosztás (Personal Web Sharing) gombra a Megosztás (Sharing) modulban, mindemellett eltitkolta számos lehetõségét. Lássuk, milyen alapvető beállításai vannak Mac OS X 10.3 alatt. Szükség lesz a UNIX tudásodra, a Terminal programra, a sudo parancsra és az Apache webszerver programra, szerezd be ezeket!

Videótrükk Top Ten
Hacsak nem Steven Soderbergh a szomszédod, valószínűleg nehezen bukkansz majd jó tanácsadóra DV camcordered használatát illetően. Igen, igen. Végignyálazhatsz egy raklap fűrészporszáraz bekezdést a többnyelvű használati utasításból, de nagy az esély rá, hogy ezzel csupán francia nyelvtudásod fejleszted.

Rémségek kicsiny hálója avagy tartalom és forma
Sok webdesign inkább elriasztja a népeket a weboldalról, mintsem csalogatná őket. Ezek a baklövések elkerülendők, ha nem akarjuk, hogy oldalunkat a "Web rossza" jelzővel illessék.

Apróbb hírek
Pánikszerű zenefájl-törlés :: A letöltések lekörözik a CD-vásárlás piacát :: Böngészõtõl független internetes keresõprogram :: Öreg PC nem gyorsvonat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése