2021. április 19., hétfő

Hívható telefonszám Keynote-ba

A Mac prezi készítője a Keynote – szeretem. A pandémia alatt számos prezit látok, kapok, segítek elkészíteni. Sok aprósággal lehet még hasznosabbá tenni egy Keynote fájlt, ilyen a telefonszám hívhatóvá tétele. Ha megadjuk, akkor, ugye, azért adjuk meg, hogy hívjanak. Miért ne tehetnénk a többi Apple-kert lakó életét még könnyebbé úgy, hogy a számra kattintva már hívnak is? Persze ez a mi életünket nem feltétlenül könnyíti... Mutatom, hogyan!
A beírt telefonszámot kijelöljük, majd helyzetérzékeny menü használatával telefonszám-linkké tesszük. Sajnos nem egy kattintás az egész, újra rá kell kattintani a kijelölt számra és előhívni ismét a helyzetérzékeny menüt.
Azért kell még egyszer a telefonszám megadásába belefutni, mert a szóközöket ki kell törölni – no comment, kedves Apple. Viszont ez okos és gonosz ötleteket is ad! Hiszen látható, hogy a kiírt, dián látható szöveg, szám semmilyen kapcsolatban sincs a hívásra megadottal!
A számot megadva kész is vagyunk. Akár a prezit, akár az abból generált PDF-t adjuk tovább, a szám – Macen biztosan – hívható marad. És híváskor látható is, mielőtt túlgondolnánk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése