2021. április 12., hétfő

Mágneses tápkábel

Ami volt, de már nincs, de pótolható. Sok sok évvel ezelőtt az Apple egyik legszerethetőbb fejlesztése a mágneses tapadású tápkábel volt. A tötlőtől a gépbe menő kábel a géphez mágnesesen csatlakozott, nem kellett bedugni, mint egy USB, vagy USB-C csatlakozót. Így, amikor az ember felugrott és lába a tápkábelbe akadt, akkor nem repült a kábellel a gép, vagy tört bele a csatlakozóba a kábelvég, hanem szépen engedett a mágnes. Az USB-C nem tudja ezt, ami ... nagyon szomorú. (Azért most nem ejtek könnyet, hogy a régi mágneses táp kis narancs-zöld ledje jelezte, hogy befejeződött-e az aksi feltöltése anélkül, hogy a Macet ki kellett volna ehhez nyitni. Most érzésre megy. Ez is hiányzik, Apple!)

A képen látható a pótmegoldás. A nyíl jelzi a töltőfejet, a kis vakarcs, amit nem takar a nyíl, az USB-C csatlakozóba betett mágneses rész. Ami kicsit kilóg a Macből, kicsit ronda is, de nagyon hasznos. Én nagyjából három hetenként adok hálát, hogy csak a tápot rúgom ki a gépből, nem a Macet röptetem alacsony röppályán. A mágneses kütyü hátránya, hogy kihúzni az USB-C csatlakozóból köröm próbáló feladat, használatával az egyik USB portot elveszti az ember.
A képen is látható, Epico Mágneses USB-C töltő kábel a csoda neve, ahol mi vettük, ott 11 900 forintba került. Olcsóbb, mint egy Mac.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése