2021. december 15., szerda

Képes apróságok

Kapsz egy képet tőlem! Ezek a képek is mentek a kukába az éves rendrakás során, de annál érdekesebbek, hogy ne osszam meg. Hiszen a megosztó-gazdaság (sharing economy) korát éljük.
A kép nyaralás során készült (valószínűleg Olaszországban) a Jobs családról. Egyrészt bizonyíték, hogy Jobs nem mindig hordott fekete garbót és farmernadrágot. Jobb oldalon, Laurine Powell nagyobbik lányukkal, Erinnel. Középen Reed, és jobbra, Steve mellett Eve. Eve-ről majdnem pont egy éve írtunk.
Húsz évvel az Apple Watch előtt az Apple-nek már volt egy Apple Watch néven emlegetett terméke. A System 7.5-re (az akkori macOS legújabb verziójára) frissítő felhasználók választhattak két ajándék közül. Az egyik a Conflict Catcher 3 segéd alkalmazás volt (kvázi Norton), a másik pedig a képen is látható óra.

Ez meg mi? Jogos a kérdés! A választ azok a fejlesztőmérnökök sem ismerhették, akik ezzel a prototípussal dolgoztak. Jobs alatt az azonos terméket fejlesztő hardveresek, szoftveresek – de még ezen belül is az egyes részlegek – jobban el voltak választva, mint búza az ocsútól vagy a két Korea egymástól. A képen, ha nem találtad volna ki, az iPod kezdetleges verziója nem látható, az eszköz külső kapcsolatán dolgozó fejlesztőknek ez jutott.
Ez egy Kickstarteres projekt, a honlapon mindent megtudhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése