2022. május 30., hétfő

Játék iPadre: Medival II.

Úgy tűnik, Európa elfoglalása a középkorban a királyi körök elterjedt mulatsága volt. Újra itt vannak a Medieval II-ben, amely Merrie várából Angliából Észak-Afrikába és Konstantinápolyba visz.
A Total War játékok a körökre osztott stratégia és a valós idejű taktika kombinációja remekül illeszkednek az érintőképernyőhöz, bár vitathatatlanul jobb nagyobb iPaden játszani. Lényegében hadseregeket küldünk ki a térkép egy területére, hogy elfoglalják azt. Amikor egy másik sereggel találkoznak vitézeink, akkor kitör a háború. A nézet a sereged nézetére változik, ekkor egységeket telepíthetsz, beállíthatod a harchoz való hozzáállásukat, és átveszed a közvetlen irányítást, hogy péppé verd az ellenséget.
Méretét – 4,5 GB tárhely szükséges – és terjedelmét tekintve egyaránt nagy játék. Ez a Maces-játék teljes iOS-esítése, kivéve a többjátékos módot. És ígéretet kapunk egy kiegészítő csomagra is. Egyes csaták, különösen azok, amelyekben kettőnél több sereg csap össze, hosszadalmasnak tűnhet. A Total War megköveteli, hogy összpontosíts, és a csaták elég hosszú ideig tarthatnak.
A harcon nyúlon túl azonban diplomáciával, szövetségekkel, titkos ügynökökkel és a kereskedelmi megállapodásokkal is küzdhetünk Európa uralásáért.
A 15 éves Medieval II az iPhone 6S-on és hasonló korú iPadeken is fog működni, de nem lesz élvezet. Az M1 iPad Pro-val viszont habzsi-dőzsi, hasít, a grafika zökkenőmentes, bár időnként lefagy a körök végén, amikor az gép vezette seregek lépéseit dolgozza fel. A felületen végzett egyszerűsítések ezúttal előnyt jelentenek az előző, Rome: Total War kiadással szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése