2022. május 11., szerda

Macintoshok ár/teljesítmény grafikonja

Egy grafikon ezer szóval felér, nincs is igazán mit magyarázni rajta – de imádjuk túlmagyarázni az egyértelmű dolgokat. De előbb a szépséges grafikon.
Amire felhívom az avatott grafikon értelmező figyelmét, hogy a Geekbench speciális mérés, a gépek – mi esetünkben Macek – egymáshoz mért erősségét méri, a processzor teljesítményeket összevetve. A Geekbench szájton található számértékek sok száz, néha több ezer mérés eredménye, amit a felhasználók végeztek el szerte a világon – így hitelesnek tűnik. Az egyes mérési eredmények is fent vannak a szájton, ha valaki élvezi ezeket lapozni, például Apple i7 MacBook.
A grafikonból messze felfele kilógva szerepel a legerősebb Inteles Mac Pro. Az ár/teljesítmény aránya – még két évvel az M1 bemutatása után is – mutatja, mennyire le volt maradva az Intel az ár/teljesítmény fejlesztési versenyben. Brutálisan.
Azt is észrevehetjük, hogy az M1 Pro és M1 Max teljesítménye között nincs lényeges különbség, de ilyen procival szerelt Mac kapható 900 ezer és másfél millió forintért is (bruttó).

Az M1 Ultra teljesítménye pedig ... brutális.

A szaggatott sötétkék vonal az adatok lineráis trendvonala.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése