2022. június 8., szerda

Szilícium, Sport és Wallet (Apple WWDC 2022 :: 4/8)

Többször szerepelt ez a kép a WWDC bemutató során. És igen, fájóan(?) hiányzik a Mac Pro a képről. Anélkül kezdett bele az Apple az M2 provesszor bevezetésébe, hogy a Mac Pro M1-essé lett volna. Erősődő meggyőződésünk, hogy búcsút inthetünk a Pro-nak. A képnek nincs köze a lenti véleményhez.

A legfontosabb hat dolog:
  1. Az új M2 szilícium felváltja a rendkívül sikeres M1-et, és jelentős teljesítmény-frissítéseket szállít egy hasonló teljesítménycsomagban, mivel az Apple továbbra is az akkumulátor élettartamának előtérbe helyezésére összpontosít (18 órányi videólejátszás az új MacBook Pro-n).
  2. 2) Az Apple élő sporteredményekkel és a tabellákkal frissíti Apple Newst, hogy a Newst versenytársává tegye olyan népszerű sporteredmény-alkalmazásoknak, mint az ESPN és a CBS Sports. Ez valószínűleg nem fog sok figyelmet kapni, de úgy gondoljuk, hogy ez értelmes, mivel a News az egyik egyetlen olyan platform, ahol az Apple hirdetési felületeket értékesít, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy a Live Sports jelentős lehetőség.
  3. 3) Az új MacBook Air és Pro modellek kihasználják az M2 chipet, hogy javítsák a teljesítményt, különös tekintettel az akkumulátor élettartamára és a grafikára (a játékalkalmazások kiemelve).
  4. 4) Az Apple Car Play továbbra is alulértékelt platform, és az új változtatások nagyobb integrációt jeleznek az autógyártók által használt valós idejű operációs rendszerekkel. Ez kiterjeszti a Car Play funkciót az összes információs kijelzőre a járművekben, nem csak az infotainment képernyőre.
  5. 5) A Wallet tovább bővül az Apple Payen túl, hogy valódi helyettesítőjévé váljon a fizikai pénztárcának olyan új funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a digitális személyazonosító kártyákat, valamint az irodaházakhoz/otthonokhoz való hozzáférést biztosító digitális kártyákat.
  6. 6) Hivatalosan is elindul a MATTER okosotthon szabvány, amely lehetővé teszi az Apple okoseszközök és más nagyobb gyártók (Google, Amazon stb.) közötti együttműködést.
Olyan funkciókat jelentettek be, amelyeknek fel kell gyorsítaniuk számos növekedési vektort, köztük az Apple Pay-t, az Apple Sportst és az Apple Cart, miközben az Apple kategóriájában legjobb operációs rendszereire és szilíciumára építenek.
Amit Daryanani
Evercore
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése