2022. november 18., péntek

Hol vannak ezek a karakterek: @ € * < ? (macOS Ventura frissítés)

Barabási Lászlónak teljesen igaza van, a győztes szinte mindent visz, bár ezt már az ABBA korábban megénekelte. (Megfejtések: Barabási A képlet c. könyvében, illetve The Winner Takes It All. Ugyanezzel a címmel 2016. február tizedikén megjelent bejegyzésünk 216 ezer megtekintésnél jár, a második legjobb 8 600 körül. A megoldás változatlan, de a macOS Venturában – réi Maceseknek nehezen megszokható módon, azaz idiótául – átrendezték a Rendszerbeállításokat.
Akárhogyis, nyissuk meg a Rendszerbállításokat! Keressük meg a bal oldalsávon a Billentyűzetet! A Beviteli források sorában kattintsunk a Szerkesztés gombra!
És engedélyezzük a Beviteli menü megjelenítését a menüsoron! Ennyi. Innentől már igaz az ős-bejegyzésben leírt, a menüsoron, balra fent, a megjelent ikonra kattintva kapott legördülő menüből előhívható a Billentyűzet megtekintő.
Lenyomva bármelyik módosító billentyűt – shift, funkció (FN, földgömb), Control, Option vagy Alt, Command – vagy ezek tetszőleges kombinációját látható, hogy milyen extra karaktert lehet elérni.

Figyelmeztetés
Aki az eredeti, a második hasonló című vagy a mostani bejegyzés alatt olyat kérdez, ami a bejegyzésben szerepel, az tőlünk nem fog választ kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése