2022. november 25., péntek

iPhone Jegyzetekben aláírom

Ugyan nem államilag elismert módon, viszont plusz regisztráció és költség nélkül. És egyszerűen, mert ez Apple. Mutatom hogyan! Hogy ezt Jegyzetekben meg tudom tenni, az jó, de ha PDF-t tudnék szignózni, az lenne az igazi!
Ha tudjuk, hol kell keresni akkor egyszerű! Szövegszerkesztő módban a ceruzahegy ironra bökve (1) jön elő a tollal vagy kézzel dolgozók eszköztára. A plusz jelre bökve (2) lépünk tovább, az aláírás hozzáadását választjuk (3). És a meglevő aláírások közül kiválasztjuk (4) a megfelelőt (aláírás, szignó, olvasható...)
A kapott aláírás képként mozgatható, nagyítható, a sarkában levő három pöttyre bökve (5) további lehetőségek közül választhatunk. Ha még nem lenne aláírásunk (3, azaz 6), akkor hozzuk létre azt! Csak akkor mentsük, a elégedettek vagyunk.
Ez az aláírás nem hivatalos, államigazgatásilag elsimert, ugyanakkor az Apple által kódolt-védett. Jogilag meg az az aláírásom, amiről elismerem (vagy bebizonyítják), hogy az enyém.

1 megjegyzés:

HaeR írta...

Preview-hoz rögzíteni lehet aláírást, csak egy fehér lapon kell beolvastatni a kamerával (Macbookon is parádésan működik), aztán be lehet illeszteni PDF-be is, méretet, színt tetszés szerint választva (és akár több aláírással is működik egy eszközön)

Megjegyzés küldése