2023. június 9., péntek

Az új Mac Pro egyben az Inteles kapcsolat végét is jelenti

Sokak meglepetésére és az Apple ígéretei ellenére egészen hétfőig volt Intel processzoros gépe az Apple-nek, a Mac Pro. Sokáig vártuk, hogy M1 Ultra procis legyen, de nem lett, maradt a 2019. decemberében bemutatott verzió. De hétfőn, a WWDC nyitó napján az Apple bejelentette a brutális felépítésű új Mac Pro-t az M2 Ultra chippel.
A fenti marketinges csoda-ábráról lemaradt, hogy hat PCIe bővítőhelyet kínál, amivel az alapban is brutális számítási és videó teljesítmény – alapban két tucat 4K-s videó egyidejű kezelése – növelhető. A Mac Pro alapkiépítésben nettó 2,6mFt, de – ahogy mindenki, úgy mi is megnéztük – maximálva mindent, amit lehet, már 4,7mFt – persze ehhez jön hat Pro Display XDR kijelző, darabja nettó 1,8m forintért.
Ahogy ezt nálam hozzáértőbb, nagyvállalati környezetben mozgók, így a pécés szerver árakban is jártasabbak megfogalmazták, az új Mac Pro nagyon jó ár/teljesítmény mutatóval bír, rackbe szerelhetőség nagy előny – egyedül a szerver szoftverek felrakása ... a ... az akadály.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése