2023. október 19., csütörtök

Apple logós sneaker 18 millióért

A Sotheby's webboltjában lehet megvásárolni a képen látható sneakert (leánykori nevén edzőcipő, pre-rendszerváltás szóhasználatban: tornacipő). A kikiáltási ára potom ötvenezer dollár. Egykor az Apple alkalmazottaknak készült cipő így drágább, mint a legdrágább Apple számítógépe (Mac Pro: Apple M2 Ultra chip 24 magos CPU‑val, 76 magos GPU‑val és 32 magos Neural Engine‑nel, 192 GB egyesített memória, 8 TB-os SSD-tároló, sínek rackbe való rögzítéshez, Magic Mouse és Magic Trackpad, Magic Keyboard Touch ID-val és számbillentyűzettel: hat millió forintért).
Az edzőcipő fehér, a Nike Air Forces-hoz hasonló formájú, a nyelven és az oldalsó negyeden a klasszikus szivárványos Apple logó látható. A cipős dobozban még egy plusz piros cipőfűzőpár került. Az eladásra kínált cipőt soha sem hordták, a Sotheby's figyelmeztet a „kornak megfelelő” tökéletlenségekre, ideértve a középtalp körüli sárgulást és a lábujjak dobozán lévő fénynyomokat.
1986-ban – mielőtt a mai technológiai óriássá válna – az Apple bemutatta a „The Apple Collection”-t: ruházati cikkek és kiegészítők, táskák és kulcstartók, amelyen az Apple szivárványos logója látható. A kollekcióban óra és zsebkés, esernyő és törölközők is szerepeltek.

1 megjegyzés:

Megjegyzés küldése