2023. október 26., csütörtök

Év végi Apple újdonságok

Noha semmi konkrét dolgot nem lehet tudni az október utolsó előtti napjára hirdetett Apple bemutatóról, az elmúlt évek gyakorlata alacsony kockázatú jóslásra ad lehetőséget. Két tanács: november másodikáig ne rendelj meg semmit az Apple-től – a kifutó termékekből gyakran adnak árengedményt az új bemutatása után, hogy kisöpöpörjék a raktárakat, illetve rossz érzés, ha ma megveszed, holnap meg van szebb, jobb, frissebb. A másik tanács, másodikán rendelj a bemutatott termékekből, mert akkor biztos a fa alá tudod tenni. Évtizedek óta játék, hogy a késve rendelt bármi az Apple-től megérkezik, vagy sem. A legkelendőbb termékek szállítási határideje négy-hat hétre szokott felmenni. Orákulumnak Mark Gurmant, a Bloomberg elemzőjét kértük fel.
Szerinte úton vannak az új Mac modellek. Míg az Apple idén már több új Macet is bejelentett (MacBook Pro, Mac mini, 15 hüvelykes MacBook Air), a Mac Studio és a Mac Pro még nem frissült. Gurman szerint jönnek az új 24"-es iMac-ek. Emellett egy M3-as 13 hüvelykes MacBook Pro, és új MacBook Air modellek is fejlesztés végi állapotúak. Az Apple általában 18 havonta kiadja processzorainak „Pro” és „Max” változatát. Ezért a MacBook Pro gépek később jöhetnek, talán nem is 2024 elején. Készül a 30 inches iMac is, de idén szinte biztos, hogy nem vásárolhatjuk meg.
Az iPad modellekkel kapcsolatban Gurman szerint egy új iPad Air váltja fel a jelenlegi M1-alapú modellt. Bár csak annyit említ, hogy egy új iPad Air valószínűleg megkapja az M2 chipet. Ezt a terméket még idén bejelenthetik. Az iPad Pro-k várhatóan vadonatúj OLED panelt kapnak. A pletykák szerint az OLED iPad Pro 2024 elején kerül bemutatásra – valószínűleg az M3 chippel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése