2023. október 31., kedd

Apple M3

A tegnap este az Apple bemutatta az M3 processzort, és az M3 processzort használó 14 és 16 inches MacBook Pro-t, és a 24 inches iMacet.
Ahogy az M1 és M2 esetében, úgy az Apple Silicon M3 is eltérő mag számmal és tudással lett elérhető – az M3 Ultra is biztos ott van már a kanyarban.
A bemutatót követő napokban független tesztek, mérések még nem állnak rendelkezésre, így hinnünk kell az Apple-nek (Miért is ne hinnék? – kérdezi a Fanatikus Almalap tágra nyílt szemekkel.) A három nanométeres lapka használat azt mutatja, hogy az Apple ismét technológiai vezető, az M1 előtt ez a címke elfelejtettnek tűnt. Kérdezhetnénk, hogy az átlag felhasználó, aki szöveget pötyög be meg weblapokat néz, hol fogja tudni kihasználni ezeket a processzor teljesítményeket. A válasz az, hogy grafikában, megjelenésben egyre szebb, gazdagabb alkalmazásokkal találkozunk, másfelől az egyre mesterségesebb intelligencia nincs ingyen, kell az erő.

MacBook Pro

Az M3-on túl a MagSafe táp csatlakozót dicsérjük, nehogy újra eltüntesse az Apple. A majdnem egy napra elegendő akkumulátornak örülünk, legjobban a Quantas 12+ órás járatának utasai örülhetnek. Itt is megírjuk, aki ilyen gépet szeretne idén, az most – ma, holnap vagy a héten – rendelje meg, ha biztosra szeretne menni. Kockázatvállalóknak ráér a karácsonyi héten is.

iMac

Az Apple egyetlen egybeépített asztali gépe, az iMac is M3-assá lett. És ez jó, mert ezt a gépet legtöbb használója munkavégzéshez használja. Az általuk használt alkalmazások pedig egyre több számítási teljesítményt igényelnek. Most elérhető. Az idei használat feltétele a gyors rendelés, de nem ismétlem meg magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése