2011. július 14., csütörtök

Jogi herce-hurcák és lelépő vezető jogász

Richard "Chip" Lutton Jr. vezeti még pár hétig az Apple jogi csapatait abban a küzdelemben, amelyeknek se szeri, se száma - bár lentebb igyekszünk rövid áttekintést adni róluk -, aztán, miután megünnepelte tíz éves törzstagságát az Apple-nél (gondolom némi kedvezményes részvény-vásárlási lehetőséggel), elhagyja a céget. Helyébe rutinos küzdő lép, a HP korábbi vállalati jogásza. Bár pár blog az Apple vezetők tömeges távozásáról ír, ennek lenne része Lutton Jr. mostani távozása is, az Apple-nél nincs nagyobb mozgás a felső vezetésben, mint bármelyik másik IT cégnél. Már amennyire IT az Apple.

Fontosabb perek
  1. Júniusban társult be az Apple a Microsoft, Research In Motion és mások alkotta, Google-lel viaskodó csoportba, a cél a tönkrement Nortel Networks 6000 technológiai szabadalmának megszerzése, ennek értéke 4,5 milliárd dollár (840 ezer 12 magos Mac Pro szerver ára)

  2. Múlt héten újabb beadvánnyal fordult az Apple az USA Kereskedelmi Bizottságához a tajvani HTC ellen. Ennek kapcsán nyilatkozta a szellemi jogokkal szóló német blogíró, Florian Müller, hogy "az Apple második HTC elleni keresete azt mutatja, hogy a múltban nem teljes gondossággal kezelte a szellemi javait".

  3. Alig egy hónapja vesztett pert az Apple a haldokló finn óriás, a Nokia ellen, a döntés értelmében nyilvánosságra nem hozott összeget kellett Jobséknak fizetni - bár többen úgy vélik, az Apple még így is jól jött ki a perből.

  4. Az Apple és a Samsung számtalan pert vív egymással, több országban is, a dolog pikantériáját az adja, hogy az Apple legnagyobb beszállítója és vetélytársa - a Samsung-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése