2012. július 18., szerda

Zöld, nagyon zöld...

Az Apple kizöldült, majd visszazöldült. Elhagyta az EPEAT rendszert, majd visszalépett oda, miután kiderült, hogy egyrészt nem tetszik a világnak ez a döntés (nem ez hatotta meg), másrészt sok vevőjénél csak olyan termék jöhet szóba, amely EPEAT megfelelő. Az Apple első alelnöke, Bob Mansfield a fenti cikk-cakkot „hibának" minősítette, Steve Jobs még nem üzent...
"Fontos kijelentenünk, hogy az Apple környezet iránti elkötelezettsége egy pillanatra sem csökkent, ma erősebb, mint valaha volt" - írta Mansfield közleményében.
Az Apple lépésére leghangosabban a San Francisco-i önkormányzat reagált, amely - hivatkozva a beszerzésnél kötelező EPEAT minősítésre - kijelentette, hogy nem vásárol többé Macet. Ami miatt, tekintettel az éves 45e dollár mennyiségre, minden bizonnyal sírtak és zokogtak Cupertinoban, de az üzenet megtalálta útját még a magyar blog világ Almalap nevű eldugott sarkába is.
"Az EPEAT kötődöttségünk mostantól erősebb, mint valaha" - szól a PR. Egyes meg nem erősített hírek szerint azért lépett ki az EPEAT alól az Apple, mert az új eszközei - MacBook Pro retina(?), iPad(?), AppleTV(?) - nem felelnek meg az EPEAT összes követelményének. Ezekről, a követelményekről, az Apple nem győzi hangsúlyozni, hogy kicsit idejét múltak, és számos egyéb dolgot nem vesznek figyelembe.


Ez az ábra 2009-ben készült, sokáig az Apple honlapjának büszke része volt. A százalékok jelzik, az össz környezetterhelés milyen arányban oszlik meg a Mac élete során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése