2015. december 16., szerda

Hat iOS játék

Az iLife magazinnak hiszünk, maikor a következő hat játékot megemlítjük. A lap szerint ezek nem könnyed, pár nap alatt összedobott "kardozós" játékok, hanem történet-mesélős, esetenként elegáns grafikájú alkalmazások. A játékhoz angol nyelv jó ismerete szükséges, de ez, amikor már mindenki torrentezve nézi a sorozatokat eredeti nyelven, nem lehet akadály.

Superbrothers: Sword & Sworcery (4,99€)
A játék 2011 óta érhető el az App Store-ban, létezik iPhone-ra és iPadre is. A többször megújult játékmenetben egy szerzetest alakítunk, aki kardjával vág utat magának a végső diadalig. A játék e felsorolásba elegáns és misztikus grafikai megjelenése és remek zeneválasztása miatt került.

A Dark Room
Kézeld el, hogy egy hideg szobában ébredsz, amit egy gyufa fénye világít meg! Egyszerű szabaduló játéknak tűnik, de a helyzeted egyre rosszabb lesz, egyre több elemmel és félelemmel kell megküzdened (hogy ez egy karácsonyi ajánlóba hogyan kerülhet be?). A 0,99€-be kerülő alkalmazás grafikájáról nem beszélhetünk, mert az nincs, igazi klasszikus szöveges játékprogram ez - ha ki nem is jutunk, de gépelni megtanulunk. A játék erénye a szövevényes játékmenet - ha valaki szeret sötétben és hidegben eltévedni...

Blackbar
Ezt a játékot csak erős angol tudásúaknak ajánljuk (2,99€). A közeli jövőben (de semmiképp sem Magyarországon) játszódó történetben a kommunikációt a hatóság megfigyeli, ezért adott szavakat, kifejezéseket nem lehet használni, illetve azok kisatírozva jelennek meg. Így viszont a kapott feladatainknak nem csak a végrehajtása nehéz, de már a megértése, ad absurdum az elolvasása is.

Device 6
Ismét gyakorolhatjuk az angol nyelvet és szövegértést, mert a svéd játékfejlesztő csapat e remeke angol nélkül nem használható - de köszönhetően az általános iskolai oktatás színvonalának, ez nem lehet gond. Egy szöveg-térképet forgatva lehet előrehaladni, át az akadályokon a végső cél felé (ez a sikeres játék után a játék törlése, hogy a következő játéknak helyet csináljunk az iPaden vagy iPhone-on). A feladatok többsége szövegek összeillesztésével vagy kép-puzzle-ök megoldásával küzdhető le.

80 nap
Jules Verne, vagy ahogy keblünkre öleltük a francia írót, Verne Gyula 80 nap alatt a Föld körül műve sokakat késztetett filmrendezésre, rajzfilm készítésre, képregény rajzolásra vagy iOS app írásra. Blogunkban már bemutattuk a 4,99€-ba kerülő alkalmazást.


Lifeline
Szabó űrhajós egy ellenséges holdon kényszer leszállt. Te vagy az egyetlen, akivel rádió-kapcsolatot tudott teremteni, tőled várja az instrukciókat, hogy a játékélete ne érjen perceken belül véget. A rádió-kapcsolat nem túl jó, így minden utasítás után meg kell várni, hogy visszajelezzen, megkapta-e illetve ha megkapta, akkor mi lett az cselekedete eredménye. Ha Szabót elveszítenénk, akkor vissza lehet tekerni a kommunikáció tetszőleges pontjára, és onnan újra megpróbálni - nem elveszejteni. Mindezt 0,99€-ért tehetjük, a Lifeline Apple Watchról is játszható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése