2015. december 14., hétfő

Karácsonyi ajándék-ötletek (még)

Én már tudom, mit kapnék karácsonyra!
Tudod, mi az a forrasztópáka? Ón? Ellenállás? Elpukkanó kondenzátor? Hogy 1976-ban még édesapád is csak a csattogó-szárnyú falepkét tologatta a homokozó betonpárkányán? De imádod a Macet? Vagy van valaki, aki Mac-mániában szenved? Ezt neki találták ki. Igaz, hogy napokig nem fogsz vele találkozni, fura szag száll majd a lakásban, de az öröme - megfizethetetlen. Nem úgy a Replica 1, ami nem más, mint az Apple I számítógép - újra. Az Apple I számítógép vásárolói kaptak egy nyomtatott áramkört (nyák) - az alaplapot - és egy zacskó alkatrészt: ellenállást, potmétert, kondenzátort. Ezt kellett a leírás szerint hibátlanul ráforrasztani a nyákra. Igen, ismételjük el, ez volt az Apple I. És most otthon te vagy a szeretted is lehet Steve Jobsszá vagy méginkább Steve Wozniakká. Ide kattints!

Hetes töltő Hófehérke nélkül
Papa, mama, gyerekek - az legalább nyolc eszköz, fejenként csak egy iPaddel és egy iPhone-nal számolva. Egy irodában meg pláne összejön a készlet. Mennyivel szebb egy ilyen töltő állvány 59 dollárért a Satechitől, mint kábelek és tápok - bár nagyon fehér és nagyon dizájnos - tengere.

Philips okos világítás
A karácsony fényeit is elnyomhatjuk, ha belekezdünk otthonunk felokosításába. Első lépésnek javasoljuk a Philips megfelelő készletének beszerzését, a képen látható kezdő szett 32eFt-ba kerül, de az Apple boltokban is érdemes keresgélni, itt meg a teljes itthon elérhető kínálat megtalálható.

Kábelt szín szerint
Hogy néz ki, hogy egy arany színű MacBookhoz vagy iPhone-hoz fehér kábellel kötünk valami más eszközt? Sehogy. Az Apple dizájnerei sírva fakadnának - bár a megoldást nem az Apple szállítja, hanem a Belkin (is). Ha nem túl drága, de célzott ajándékot keresünk, akkor egy passzoló színű kábel lehet a megoldás.

Egy USB-C nem elég
Ha nem csak az iPhone-t akarod csatlakoztatni, de egy régi USB-s nyomtatót, vagy épp USB-drive-ot. Esetleg az iPadet is. Vagy csak 101 gombos billentyűzetet és USB-s egeret, mert így szereted. Sok cég kínál USB-C elosztót, mutattunk már ennél szellemesebb megoldást is, ám az Anker megjelenése elég Maces, hogy a fa alá beférjen.


+1 ajándék ötlet

Ajándékozz tudást! 1998 óta tartunk csoportos oktatást és egyéni képzést a mAcademián (MacAcademián). Foglalkozunk Maces alkalmazásokkal - Mac OS X kezdőknek, iMovie, Pages, Numbers, Keynote, Final Cut Pro - és Adobe programokkal is - Photoshop, Illustrator, InDesign, Edge Animate, Muse, Lightroom, Premiere és After Effects.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése