2015. december 9., szerda

iOS karácsonyi ajándék ötletek

Karácsonyi ajándékötletek az iLife nyomán. Még van elég idő, hogy ami itthon ne lenne elérhető, megérkezzen, az Internet mindenre képes.

BB-8 App-Enabled Droid by Sphero
A csillagszórós estén a Csillagok háborúja új droidja szlalomozhat a fa és az ajándékok között, ha ügyesen vezéreljük az iPhone-ról. Ha nem, és Pista bácsi vagy Rozi néni eltapossa, akkor lesz egy fényképünk a droidról addig, amíg a pótlás meg nem érkezik. Darabja 150 dollár.

Gorillapod
Ilyenre magam is vágyom (ez egy kódolt üzenet volt a bázisnak). Néha jó volna az iPhone-t ide-oda rögzíteni, hogy adott nézőpontból készítsen képet, videót, lassítást... Ez a 17 dolláros állvány épp erre való. A lábak össze-vissza hajlíthatók, gorilla karként képesek bármibe belecsimpaszkodni (bár ez inkább csimpánzos szó). Aki már szívta a fogát külföldi út során, hogy az iPhone-videóhoz meg kellett volna támasztani a könyökét - viszont egy komoly állványt cipelni ehhez az iPhone mérethez mosolyogtató - nos, ő is örülne egy Gorillapodnak.

Teniszedző
A Zepp Senzor 124 dolláros mozgásérzékelő eszköz, amely felszerelhető tenisz- vagy baseball-ütőre, illetve golf-kesztyűre. Pontosabban bármire, csak épp ehhez a három sporthoz készült el az iOS app, ami a másodpercenkénti 1000(!) adatot képes kielemezni és feldolgozni. A leírás szerint vezető teniszezők edzésterveihez mérhetjük mozdulatainkat, sebességben és irányításban. Gyanítom, hogy Roland Garros győztessé csak ezzel az app-pal nem lehet senki, de talán a legolcsóbb edző - ami később el is ajándékozható.

Bár sokan vágynak - itt szintén jelentkezem: én is - az iPad Pro-ra, és gyanítom, sokan nem találjuk ott a fa alatt. Azért, mint iPad tulajdonos, kicsit tudok úgy tenni, mint a nagy iPades, ha kapok egy FiftyThree ceruzát (60 dollár). A FiftyThree márkanév, 53-t jelent, a vakcerkával pedig az 53-ak appjával használható a legjobban. A ceruzáról itt olvashatsz részletesebben. Az 53 név eredetét viszont muszáj megosztanom. Ennyi centire van egymástól a fej, a szív és a kéz. A kreatív tér.

+1 ajándék ötlet

Ajándékozz tudást! 1998 óta tartunk csoportos oktatást és egyéni képzést a mAcademián (MacAcademián). Foglalkozunk Maces alkalmazásokkal - Mac OS X kezdőknek, iMovie, Pages, Numbers, Keynote, Final Cut Pro - és Adobe programokkal is - Photoshop, Illustrator, InDesign, Edge Animate, Muse, Lightroom, Premiere és After Effects.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése