2019. január 14., hétfő

Apple, add vissza!

"Ha már nem működik az innováció, legalább a régi jó dolgokat nem kellene megszüntetni" – véli fordításunk alanya, a MacLife szerzője.


MagSafe
A MagSafe az egyik legjobb találmány, amióta az elektromos áram és a kábel létezik, szinte érthetetlen, hogy korábban miért nem találta fől senki. A MagSafe a Macbook (Air, Pro...) tápkábeljét mágnessel cuppantja a Machez. Ha megrántom a kábelt, akkor a kötés old. Ha a kutya, macska, takarítónő, bárki, akárki belebotlik a kábelbe, akkor nem a Macbook ír le a kábel és a gravitáció által meghatározott ívet, csak átáll a Mac tápról aksira. A mostani szipi-szupi USB-3-hoz is lehet a táp mindkét felét mágneses összekötővé alakító cuccot kapni. Ronda, viszont több százezer forintot ment meg. Ugye visszakapjuk ezt a remek megoldást, Apple?

Gombokat akarok
Régen a kütyükön fizikailag is érzékelhető gombok voltak, amiket meg lehetett nyomni, kis erővel, de érzékien érezhetően. Most képek vannak az üveglap alatt. Touchbar (Macbook Pro) meg gomb nélküli egér (Mac) meg elrejtett mama-gomb (iPad). Adjátok vissza a gombjainkat!

Fejhallgató csatlakozó
Az 1878-ban feltalált "zene csatlakozó" máig jó a zeneiparnak, akkor miért is nem jó az iPhone-nak? Az analóg tényleg halott? Majd amikor a 100 tagú cigányzenekar prímásához beugrik Jony Ive egy USB-C pickuppal, akkor. Esetleg.

Merevlemez
Igen, nehezek. Igen, sokat áramot vesznek fel. Igen, sérülékenyek. Igen, lassabbak. Viszont egy 4TB-s alig negyvenezer forint, míg az ugyanekkora SSD egy millió forintnál is drágább. A 4TB pont 16-szor több, mint az átlagos Maces SSD méret (256GB). A legtöbb gondot a háttértár szűkössége okozza, illetve az erre adott fura (iCloud direkt) megoldások. Követeljük vissza a lassú, sérülékeny, de olcsó és nagy kapacitású tárhelyeinket! A lassabb néha több!

iWeb
Amikor Steve Jobs 2011-ben bejelentette, hogy a Pages-Numbers-Keynote egyszerűségű webszájt készítő alkalmazásnak, az iWebnek annyi, arra a kérdésre, hogy akkor kuka minden iWebbel készült oldal, egyszerú "Yep"-pel felelt. Az iWeb ma is a legjobb weboldal szerkesztő lenne, még úgy is, hogy nem reszponzív, kicsi a közösségi szájt integrációja. Ha még fejlesztették volna is... [A Gonosz Almalap bátran jegyzi meg, hogy például a Pages webes szerkeszthetősége mutatja, hogy igen, lehetne iWeb.]

2 megjegyzés:

Naranek írta...

"Gombokat akarok"

Az iPhone már a kezdetektől arról szólt, hogy NEM AKAROK GOMBOKAT!

"Merevlemez"

Nem, nem akarok HDD-t újra!!! Lehet, hogy nagyobb a háttértár, de idegölően lassú és sérülékeny.
Ellenben OLCSÓBB SSD-t AKAROK!!!

Ferenczy Gábor írta...

Ahány ház, annyi szokás.
Nehéz a Mikulás dolga.
(és pls, no caps lock)

Megjegyzés küldése