2019. január 18., péntek

És a következő iPhone neve legyen

Az Xr és Xs kapcsán úgy tűnik, mintha elnevezési gondjai lennének az Apple-nek. Segítünk!


iPhone (1)

iPhone Eleven
Logikus lenne visszatérni a számozáshoz. Itthon különösen szép lenne, mert senki sem hívná tizenegynek. Ráadásul ott az a rengeteg szám! És hol találnál a századfordulón majd másik céget, amely joggal nevezné a telefonját 37-nek vagy 54-nek?

Apple Phone
Az i-világ beköszönte előtt sem volt bonyolult az Apple névadási rendszere, bármi elé odabiggyesztette az 'Apple' szót. Elsőre furának tűnhet ez a névadás, pedig nagyon is jogos volna.

iPhone XX
Már ugrott a számozás, nem volt sem kettes, sem kilences iPhone, így nem lenne meglepő egy újabb ugrás, ezúttal mindjárt húszig! A számozás így a méretnövekedésre is reflektálna.

iPhone XC
Eddig csak egy iPhone volt cés, a 2013-as iPhone 5C, amely nem túl szép, de nem is tragikus értékesítési számokat mutatott fel. Az Apple, nagyon úgy tűnik, elérte az ármaximumot, a lefelé vezető utat a névadás is jelezhetné – az emberek imádják az olcsó dolgokat. Ám valószínűtlen, hogy az Apple három éven át használná az X előtagot.

iPhone Y és iPhone Z
Ha már az X kifutott, akkor mi más jöhetne? Utalás is lehetne az adott generációkra. A névadásnak lenne egy utolsó három betűs Pokemon-os szála is, érti, aki érti.

iPhone Panther
Az Apple újrahasznosíthatná a macOS elnevezéseket, kezdve a vadmacskáktól a természetvédelmi parkokon át a sivatagig. Az iPhone Panther nagyszerű felütés volna, de csak példa. Ha az Apple ezen az úton indulna el, sokáig nem lenne gondja az elnevezéssel.

névtelenül
Meglehet, hogy a Maceket és iPadeket fogja követni az iPhone név választáskor a cég. Az évszám-kijelző méret combó minden visz: iPhone 2019 6,8" vagy iPhone 2019 6,5".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése