2019. január 28., hétfő

Office Macen, iPaden az App Strore-ból

Az App Store-ból (is) elérhető a Microsoft Office 365 számos eleme. Azon túl, hogy így még egyszerűbb szert tenni az adott alkalmazásra, azért is érdekes, mert a legtöbb cég azért nem megy be az App Store-ba, vagy jönne ki onnan, mert sokallja az App Store jutalékát (30 százalék*, ha minden igaz). Amíg az iOS esetén nincs választás (van, de az kalandos), addig a Macen egyáltalán nem kötelező az App Store.


A Macen az Excel, Word, Outlook PowerPoint, OneNote, Remote Dekstop és OneDrive érhető el (igen, néhány már korábban is elérhető volt) az App Store-ból, nem is beszélve a Microsoft Band Sync-ről.
Azt minden Maces számára ismert, hogy a Macre előre telepített (tehát az árban benne levő) Pages, Numbers és Keynote (Maces Office, leánykori nevén: iWork) minden alkalmazása nyitja a párja Microsoftos doksit, illetve ír Microsoft formátumost. iPadre és iPhone-re is ugyanezek a Microsoft programok tölthetők le.


Balra a Maces App Store, jobbra az iOS (iPad) App Store. 2019. január 26.

Nem árt tudni, hogy hiába a Family Share (Családi megosztás), a család minden tagjának önálló előfizetést kell venni alkalmazáson belüli fizetéssel. Tehát így nem lehet megúszni a licencdíjat.

* az alkalmazáson belüli fizetésnél, és az Office is ilyen, az Apple jutaléka csak 15 százalék (2016. június óta).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése