2023. május 25., csütörtök

Final Cut Pro és Logic Pro iPaden

A Final Cut Pro és Logic Pro is megérkezett iPadre. Mi érdekes elgondolásnak tartjuk, hogy a profik által legalább két 27-30 inches kijelzővel használt alkalmazás jól és gyorsan használható lesz 11-13 inchen, egér helyett tollal, de mi, kétkedők digitális bevándorlók vagyunk, mea culpa. Mindkét alkalmazás előfizetéses alapon lesz elérhető az App Store-on keresztül, havi 4,99 dollárért vagy évi 49 dollárért, egy hónapos ingyenes próbaverzióval. A Final Cut Pro M1 vagy újabb chippel ellátott iPadeken, a Logic Pro pedig A12 Bionic vagy újabb chippel ellátott iPadeken fut. Mindkettőhöz iPadOS 16.4 szükséges.

Final Cut Pro

A Final Cut Pro for iPad hatékony eszközkészletet kínál videókészítők számára, amellyel egyetlen hordozható eszközről rögzíthetnek, szerkeszthetnek, véglegesíthetnek és megoszthatnak videókat. Az új léptetőkerék (jog wheeel) minden eddiginél egyszerűbbé teszi a szerkesztési folyamatot, egyetlen ujjunkkal navigálhatunk a mágneses idővonalon, mozgathatunk klipeket, és gyors, képkocka-pontos szerkesztéseket végezhetünk..
A Live Drawing segítségével a felhasználók közvetlenül a videotartalomra rajzolhatnak és írhatnak az Apple Pencil segítségével. Az M2 chipekkel rendelkező iPad Pro modelleken az Apple Pencillel gyorsan áttekinhetjük a felvételeket, előnézeteket a kijelző megérintése nélkül. A billentyűparancsokhoz természetesen szükségünk lesz Magic Keyboardra vagy Smart Keyboard Folio-ra. Az iPad Pro Liquid Retina XDR-kijelzőjé HDR-videó szerkeszthető és nézhető vissza, a 12,9 hüvelykes felületet teljesen kihasználva. A színezésben a Referencia mód segít.

Logic Pro

A Logic Pro for iPad egyesíti az Apple profi zenekészítő csomagjának erejét – dal írása, ütemkészítés, felvétel, szerkesztés és keverés – az iPad hordozhatóságával.
A Multi-Touch kézmozdulatokkal a zenealkotók szoftveres hangszereken játszhatnak, és természetesen csavargathatják és tologathatják a virtuális potmétereket, navigálhatnak egy összetett projektekben. A Plug-in Tiles segít abban, hogy az épp használt kezelőszervek álljanak kézre az alkotónak – azaz a nekünk.
Kaptunk egy teljesen új hangböngészőt dinamikus szűréssel. A Logic Pro az iPadre a valósághű hangzású hangszerek és a nagy teljesítményű szintetizátorok hatalmas gyűjteményével érkezik, beleértve a Sample Alchemy-t. Ez utóbbival ujjainkkal hangmintákat alakíthatunk.
A teljes funkcionalitású keverő – csatornasávokkal, hangerőszabályzókkal, pan-vezérlőkkel, beépülő modulokkal, küldésekkel és precíz automatizálással kiegészítve – mindent megad a felhasználóknak, hogy professzionális mixet hozzanak létre az iPaden. Az alkalmazás támogatja a projektek az oda-vissza mozgatását az iPad és a Mac között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése